Homepage»Informace o počasí»Deštivé počasí v Česku bude nejspíš do konce května

Deštivé počasí v Česku bude nejspíš do konce května

Středa 19.května 2021 v 12:33h Přečteno: 927 x

Po studeném dubnu, který byl nejchladnější od roku 1997, bude podprůměrným měsícem i květen. V tomto týdnu by se teploty měly pohybovat kolem 15 stupňů, kdy se také očekává nejvíce srážek. Nemělo by však napršet takové množství vody, které by zásadním způsobem komplikovalo situaci na našich řekách. V dalších týdnech by se pak mělo začít oteplovat.

Hladiny řeky jsou nadále rozkolísané, předpověď však očekává postupné poklesy ve všech povodích, jež v poslední době zasáhly vydatné srážky.

O něco tepleji by pak v Česku mělo být v následujícím týdnu. Ranní teploty by se měly pohybovat kolem 12 stupňů a odpolední teploty vyšplhají až na 20 stupňů. Po tomto týdnu by však mělo opět přijít rychlé ochlazení s teplotami kolem 16 stupňů.

Slunce si moc neužijeme ani o tomto víkendu. Bude většinou oblačno a místy přeháňky nebo občasný déšť. Přes den se oteplí na 13 až 17 °C, noční teploty v sobotu i v neděli budou jen okolo desítky.

Chladno bude i v červnu

Chladnější by měla být i první půlka června. Teploty budou sice o něco vyšší, ale pořád budou na hranici podprůměrných teplot pro danou roční dobu. Dlouhodobý průměr maximálních teploty by se v první polovině června měl pohybovat kolem 21 stupňů.

„Předpokládáme, že období od 17. května do 13. června 2021 bude na našem území jako celek teplotně podprůměrné," uvádí meteorologové v pravidelném měsíčním výhledu. 

Zdroj: Redakce e-pocasi.cz.