Homepage»Informace o počasí»Na hřebenech Krkonoš se ještě dá jezdit na běžkách

Na hřebenech Krkonoš se ještě dá jezdit na běžkách

Úterý 10.května 2022 v 18:54h Přečteno: 641 x

Zatímco od 1. května již oficiálně začíná sezóna na některých venkovních koupalištích, na hřebenech Krkonoš se ještě dá jezdit na běžkách. Podle měření meteorologických stanic ČHMÚ dnes 6. 5. bylo na stanici Labská bouda naměřeno 87 cm sněhu a na stanici Luční bouda 69 cm. Z dalších stanic například Černá hora uvádí 124 cm a Rýchorské boudy 37 cm.

Podmínky sice nejsou úplně ideální, sníh je trochu vlhký a nejsou upravené stopy, ale v rámci možností se ještě minulý víkend někde dalo běžkovat a byly tam i vyjeté stopy od běžkařů. Slušné podmínky byly například od Kozích hřbetů kolem Luční boudy až kousek před Obří sedlo, dobře sjízdná na běžkách byla trasa od Sněžných jam k prameni Labe nebo Labské boudě a dále až k Vrbatově boudě, a ještě v pondělí se dalo sjet od Vrbatovy boudy až téměř k Horním Mísečkám. Na této trase zřejmě už sníh rychle ubývá, ale dá se předpokládat, že v těch hřebenových částech, tedy například Vrbatova bouda — Sněžné jámy nebo Kozí hřbety — Luční bouda, budou přijatelné podmínky pro pohyb na běžkách ještě tento týden.

Na přijatelných sněhových podmínkách má možná určitý podíl i to, že tento duben byl například v Praze-Klementinu druhý nejchladnější od roku 1998.

Zdroj: ČHMÚ, infomet.cz.