Homepage»Informace o počasí»Podívejte se na české hory díky online webkamerám

Podívejte se na české hory díky online webkamerám

Středa 23.prosince 2020 v 15:22h Přečteno: 2618 x

Webové kamery monitorují v současnosti již různá místa – bývají na frekventovaných místech, kde slouží především jako bezpečnostní prvek. Online kamery ovšem sledují i české hory – pokud hledáte vhodnou lokalitu, kam byste chtěli vyrazit, mohou vám být tyto kamery velmi nápomocné. Můžete si tak zjistit, jaké je tam počasí, kolik je tam sněhu i kolik se tam nachází lidí.

Online kamery v Jizerských horách

Pokud se chystáte na cestu do těchto hor, webkamery Jizerské horyvám umožní se na ně podívat hned z několika úhlů. Velmi oblíbená je kamera Špičák Tanvald, která nabízí pohled z vrcholu a záběr na sjezdovku. Další webkamery pak nabízí pohled na aktuální dění z dalších sjezdovek například Pastviny či Rejdice. Naleznete zde také kameru z Jablonce nad Nisou, která zabírá celé město z panoramatické perspektivy, díky čemuž můžete na kameře vidět celé centrum.

 

Online kamery z Beskyd

Webkamery Beskydy monitorují tyto hory hned z několika vrcholů. Kamery ze Ski areálu Mosty U Jablunkova nabízejí pohled na bobovou dráhu a také na spodní část jedné ze sjezdovek. Pohled z Lysé hory nabízí tři profesionální kamery z různých světových stran. Kamery navíc obsahují i aktuální informace o počasí – jaká je teplota nebo rychlost směru větru. Kousek od těchto hor můžete sledovat i kamery v oblasti Vsetína, díky kterým se doslova můžete vydat na online prohlídku města.

 

Online kamery z Šumavy

Pokud se chystáte na sjezdovky nebo plánujete pěší výlet, určitě se vám budou hodit kamery ze Šumavy. Díky nim můžete nejen sledovat aktuální počasí, ale i zjistit, jak nádherné výhledy se vám v této oblasti naskytnou. Webová kamera Libín umístěná na vrcholu rozhledny vám nabídne aktuální pohled z nejvyšší hory šumavského podhůří. Panoramatické kamery pak zabírají oblíbené skiareály Špičák u Železné Rudy nebo ski areál Lipno. V Pošumaví můžete sledovat i aktuální dění v Klatovech – Kamery Klatovy nabízí pohled na předměstí i hlavní klatovské památky, další kamery vám poskytnou pohled na krajinu v okolí.

 

Kromě těchto hor však můžete sledovat i další horské hřebeny na serveru WebKamera.cz. Díky webkamerám z krajů a okresů můžete zjistit aktuální počasí doslova z každého koutu naší malebné republiky.

Zdroj: Redakce e-pocasi.cz.