Homepage»Informace o počasí»Sněhové podmínky v 10 českých ski areálech

Sněhové podmínky v 10 českých ski areálech

Čtvrtek 21.prosince 2017 v 11:38h Přečteno: 2557 x

Podívali jsme se na ski areály napříč celou Českou republikou a zkontrolovali jsme pro vás stav sněhu a lyžařské podmínky. Podívejte se, kde se dnes 21.12.2017 lyžuje nejlépe.

Ski Černá hora

Lyžování na Černé hoře slibuje 60 cm prachového sněhu. V provozu jsou 3 lanovky, 3 vleky, sáňkařská dráha a otevřeno je 11,6 km z 17,5 km sjezdovek. Večerní lyžování zatím nedostupné.

Ski Benecko

V provozu je lanovka Kejnos a HSK. Stav prachového sněhu se ustálil na 55 cm. Otevřeno je 1,2 km z 5,5 km sjezdovek. Běžecké tratě jsou na tom o něco lépe – 31 km z 43 km. Večerní lyžování zatím mimo provoz.

Ski Pec pod Sněžkou

A ještě zůstaneme v Krkonoších. Ski areál Pec pod Sněžkou nabízí 70 cm prachové sněhu. V provozu jsou 2 lanovky a 9 vleků. Stav sjezdovek je ve výborném stavu – otevřeno 10,3 km z 14,1 km. Běžkaři se mohou těšit na plně funkční 12 km trať.

Ski Obří sud

V Jizerských horách si nejlépe zalyžujete na 60 cm vlhkého sněhu ve ski areálu Obří sud (Javorník). Otevřena je i bobová dráha. Večerní lyžování v provozu od 18:00 do 21:00. Lepší přehled vám podá online webkamera ve ski Obří sud.

Ski Klínovec

V Krušných horách na Klínovci si zalyžujete na 80 cm technického sněhu. Otevřeno denně od 9:00 do 16:00. Upraveno více než 8 km sjezdovek. Pro běžkaře připraveno 33 km.

Ski Telnice

Ski areál Telnice v Krušných horách slibuje 35 cm vlhkého sněhu. V provozu jsou zatím jen dvě sjezdovky – Meva a Kašpárek. Lanovka obsluhuje lyžaře na Mevě. Panoramatická webkamera Telnice vám pomůže zkontrolovat stav sjezdovek.

Ski Dolní Morava

Na Králickém Sněžníku si zalyžujete v areálu Dolní Morava. Sníh je sice technický, ale je ho dostatečných 50 cm. V provozu je sjezdovka Sněžník B, Slamník, dětský skipark Amálka a lyžařská škola.

Ski Bílá

Lyžařský areál Bílá v Beskydech nabízí až 40 cm technického sněhu. V provozu jsou 3 lanovky a 5 sjezdovek. Běžecké tratě zatím nejsou připravené.

Ski Říčky

Výborné sněhové podmínky – až 80 cm prašanu slibuje ski centrum Říčky v Orlických horách. V provozu jsou 3 vleky a 4 sjezdovky. Teplota -3 °C s mírným větrem. K dispozici je také webkamera v areálu Říčky.

Ski Lipno (Kramolín)

Na Šumavě ve ski areálu Lipno na vás čeká kolem 50 cm prachového sněhu. Otevřeno je 8 sjezdovek. V provozu jsou 3 lanovky a 2 pásy ve Fox parku.