Homepage»Informace o počasí»Teplota v přehradách dosahuje okolo 20 až 23°C

Teplota v přehradách dosahuje okolo 20 až 23°C

Pondělí 23.srpna 2021 v 13:26h Přečteno: 2174 x

V následujících dnech poněkud ochladí. Proto se podíváme, jaká byla během teplého víkendu teplota vody na koupání. Teplota vody v přehradách se dá zjistit například na internetových stránkách Povodí Ohře, Povodí Labe, Povodí Moravy a Povodí Odry. Bohužel stránka Povodí Vltavy s teplotami vody v přehradách dosud nebyla opravena, takže teploty vody v povodí Vltavy byly čerpány ze stránek LAVDIS – Labsko-vltavského dopravního informačního systému a ze stránek obce Slapy.

Podle dostupných informací nejteplejší voda je v přehradách Vranov na Dyjí a Slapy, a to 23 °C, v přehradách Nové Mlýny III, Letovice, Žermanice, Těrlicko a Orlík bylo naměřeno 22 °C, přehrady Nechranice, Jesenice u Chebu, Rozkoš u České Skalice, Seč u Chrudimi, Nové Mlýny I, přehrada v Brně a Slezská Harta uvádějí 21 °C, přehrada v Jablonci nad Nisou a přehrada Nové Mlýny II hlásí teplotu vody 20 °C. Poněkud chladnější voda je v přehradách v horských oblastech a v přehradách ovlivněných vltavskou kaskádou, přehrada Bedřichov v Jizerských horách uvádí 17 °C, Kamýk nad Vltavou 16 °C a přehrada Labská u Špindlerova Mlýna 15 °C.

Podle informací ČHMÚ teplota vody ve vodních tocích v ČR je většinou kolem 17 až 20 °C, Jizera v Železném Brodě a v Bakově uvádí kolem 15 °C. Malé vodní toky v horských oblastech, například Teplá Vltava v Lenoře, Mumlava v Harrachově, Jizerka v Jizerce nebo Smědá, uvádějí teplotu vody kolem 10 až 13 °C.

Podle informací nezávislých na podnicích Povodí vodní nádrž Barbora v okrese Teplice měla v sobotu odpoledne teplotu vody 23 °C.

V případě očekávaného ochlazení se dá čekat pozvolný pokles teploty vody zejména v malých a mělkých vodních nádržích. Voda ve velkých a hlubokých nádržích se bude ochlazovat pomaleji a zůstane déle teplá. Nicméně v případě pozdějšího oteplení se povrchová vrstva vody může opět poměrně rychle ohřát.

Zdroj: ČHMÚ, infomet.cz.