Homepage»Novinky na webu»5 dobrých důvodů, proč využít nezávislé srovnání půjček

5 dobrých důvodů, proč využít nezávislé srovnání půjček

Středa 1.listopadu 2017 v 20:45h Přečteno: 1269 x

Jak vybrat online půjčku a nespálit se? Největší chybou by bylo "skočit" hned po první nabídce, která se nabízí. Díky novému zákonu o spotřebitelském úvěru výrazně ubylo podvodných poskytovatelů, přesto je ale určitě ostražitost stále na místě - jde přecijen o peníze. Využití nezávislých srovnávačů úvěrů tak dává smysl, dokáží vám ušetřit čas, ale i mnoho případných starostí.

1. Pouze 100% prověření poskytovatelé úvěrů

Portál OKfin.cz je největší katalog svého druhu, nabízí srovnání půjček od desítek nebankovních společností a bankovních institucí. Mimojiné porovnává také online pojištění a konsolidace úvěrů. V databázi naleznete pouze 100% prověřené společnosti, které mají licenci od České národní banky a nabízejí úvěry podle všech pravidel a požadavků, které jsou na ně kladeny zmiňovaným zákonem. Produkty, které mají dlouhodobě nižší hodnocení ze strany uživatelů jsou z databáze nekompromisně odstraněny. Cílem tak je nabízet pouze kvalitní úvěry s nimiž se klient za žádných okolností "nespálí".

2. Produkty seřazené podle parametrů

Všechny bankovní i nebankovní úvěry jsou v katalogu rozřazené podle kategorií (půjčka bez ručitele, rychlá půjčka před výplatou, půjčka bez doložení příjmu apod.). V celé databázi je možné samozřejmě vyhledávat podle poptávané částky a řadit produkty podle hodnocení redakce, nebo skutečných klientů. Každý produkt má svou stránky s detailním popisem, která obsahuje všechny základní parametry produkty (např. částka, splatnost, RPSN) i dodatečné informace (např. ilustrativní tabulka splátek).

3. Recenze a zkušenosti skutečných lidí

Všichni návštěvníci mají možnost podělit se o svou zkušenost s daným produktem a ulehčit tak ostatními návštěvníkům jejich rozhodování. Recenze jsou necenzurované. Zkušenosti lidí přitom dle dotazníků patří mezi rozhodovací faktory, které berou zájemci o úvěr v potaz.

OKfin - srovnání online půjček

4. Pravidelně aktualizovaná databáze

Celá databáze je pravidelně ručně aktualizovaná, cílem je poskytnout vždy aktuální data, podle nichž se mohou návštěvníci rozhodnout a vybrat půjčku přesně podle svých požadavků. Většina srovnávačů řadí produkty podle úrokové sazby, ta ale není pro srovnání dostatečně vypovídající, narozdíl od RPSN totiž nemusí obsahovat všechny skutečné náklady. RPSN tak patří mezi hlavní parametry, které sledovat a katalog půjček OKfin řadí tento parametr na první místo.

5. Možnost okamžitého sjednání online

Všechny nabízené úvěry lze navíc kdykoliv sjednat přímo přes webové stránky. Stačí pouze vyplnit nezávaznou online žádost a vyčkat na kontakt ze strany poskytovatele úvěru. Celý proces je obvykle možné vyřídit přes web a až do posledního kroku je nezávazný. Všechna data se zadávají do připraveného formuláře, osobní doklady je možné ofotit a nahrát, stejně jako výplatní pásky pro doložení finančního příjmu.

Zdroj: PR článek.