Homepage»Novinky na webu»Ať je počasí jakékoliv, i v zimě můžete odletět za teplem

Ať je počasí jakékoliv, i v zimě můžete odletět za teplem

Středa 23.května 2018 v 16:00h Přečteno: 1452 x

Když se ohlédneme za dubnovým počasím, musíme říci, že tento měsíc patřil z historického hlediska k těm teplejším. A podobně to vypadá i nyní, v měsíci květnu. Pozitivní je i předpověď do budoucna. Na druhou stranu slunce ještě nemá takovou sílu k tomu, aby zvládla dostatečně ohřát vodu v přírodních bazénech a nádržích, a umožnila tak vodní radovánky. Kdo není otužilec, ten bude muset ještě několik týdnů čekat. Nebo má ještě druhou možnost – vyrazit do teplejších zemí. Tato možnost se týká i těch, kteří by si tepla rádi užili i v zimě. I pro ně jsou exotické destinace jako stvořené.

Najít letenku je hračkou

Pokud plánujete vyrazit za větším teplem, než je právě u nás, není nic jednoduššího, než najít vhodnou letenku. Jak na to? Dnes najdete levné letenky online. A to prostřednictvím vyhledávačů, které umožní snadno vyhledat přesně to, co potřebujete. Fungují velmi rychle, jednoduše, a to s cílem najít vždy možnost toho nejlevnějšího letu. Stačí zadat pár vstupních informací, jako:

  • Lokalita odletu a příletu
  • Termín odletu a příletu
  • Počet přestupů

Míst, kam vyrazit za teplem, je více než dost

Kladem je rozhodně i fakt, že možných míst, kde se v zimě, nebo v jarních či podzimních dnech můžete nejenom ohřát, ale i vykoupat, je více než dost. Jako první příklad je dobré zmínit stále populárnější letenky do USA. Vzhledem k velikosti země vás nadchne jak lokalitami, které jsou určené přímo k poznání, tak i lokalitami, které jsou jako stvořené pro relax na pláži. Stačí svou cestu směřovat jižním směrem, a to například na Floridu.

Opomenout nesmíme ani typické exotické destinace, které jsou nejenom v zimě tím místem, kde teploty přesahují třicítku a kde od rána do večera svítí slunce. Pozor jenom, na takzvané období dešťů, nebo období, kdy se může objevit větší vítr. Mezi naše tipy, kam si lze zaletět, rozhodně patří tato trojice:

  • Dominikánská republika
  • Maledivy
  • Mauricius

Jak je to s cenami?

Může se zdát, že exotická dovolená, hlavně ta uskutečněná v zimě, bude celkem drahá. Tak se to alespoň jeví podle katalogů cestovních kanceláří. U nich ale nezapomínejte na to, že mají svou nemalou marži a mnohdy nabízejí jenom all inclusive zájezdy. Pokud chcete dělat i jiné věci, než jenom jíst a pít, můžete vybrat hotel s přijatelnějším stravovacím režimem. A stejně tak si můžete najít nejlevnější letenky. Dovolená v teple naplánovaná na vlastní pěst může být levnější třeba i o desítky tisíc. To jenom potvrzuje, že odletět v zimě za teplem nemusí být nic nedostupného.

Při hledání nejvýhodnějších letenek doporučujeme využít nejenom zmíněné vyhledávače letenek, ale i různé cestovatelské tipy, stejně jako se vyplatí sledovat akce různých aerolinek, které na určitých linkách přinášejí zajímavé ceny.

Rozhodujte se na poslední chvíli

Zaujali vás možnosti, které při cestování za lepším a teplejším počasím máte? Potom doporučíme ještě jednu věc. Je založena na tom, že byste se měli rozhodovat na poslední chvíli. Proč? V první řadě proto, že bude větší pravděpodobnost, že předpověď počasí v destinaci na několik následujících dní skutečně vyjde. To je rozdíl proti těm dlouhodobým, které jsou spíše loterií a nikdy nevíte, co nastane.

Druhým důvodem je možnost ušetřit. Takzvané last minute ceny nejsou spojeny jenom s katalogovými cenami u cestovních kanceláří. Mohou být spojeny také s leteckými společnostmi a snahou obsadit poslední místa v letadle, stejně jako mohou být spojeny s hotely a snahou obsadit poslední volné pokoje. Nejenom, že zvyšujete pravděpodobnost toho, že vám opravdu vyjde počasí. Zvyšujete i pravděpodobnost toho, že budete za teplem cestovat za tu nejnižší možnou cenu.

Zdroj: PR článek.