Homepage»Novinky na webu»Ať prší, sněží nebo svítí sluníčko, impregnace funguje

Ať prší, sněží nebo svítí sluníčko, impregnace funguje

Středa 8.srpna 2018 v 09:47h Přečteno: 2334 x

Péče o boty je zajímavé téma asi jako úklid dětského pokojíku. Přesto je tu nudný článek, který třeba někdo přečte a prodlouží život nějakým botám.

Ať už vás motivuje ušetření peněz za nové, atraktivnější vzhled bot, ohleduplnost k životnímu prostředí, že zas jedny nehodíte za chvíli do koše nebo nohy v suchu... Impregnování, mazání, čištění je taková vitamínová bomba pro boty, aby byly fit, dlouho žily a nepotřebovaly resuscitovat po pár dnech lítání.

Jak na to a čím doporučuje Tomáš Vinš, zástupce firmy Gemini Plus, která nás zásobí přírodní řadou Collonil Organic, impregnací na bázi nano a karbon technologií, mezi kterými nevidím rozdíl, ale to se brzy změní, protože...

Něco málo o ošetřování bot níže a něco víc 27.8. ve 14 hod. u v prodejně v Písku, kdy nás Tomáš bude školit, abychom byly zase o něco chytřejší a pomohli vám při nákupu. Představení Collonilu nemusí být jen pro v littleshoesové sestavě, stavte se kdokoli máte chuť, bude nás víc a k malému dárku si budete moci koupit impregnace se slevou...

Na co se nejčastěji ptáte a co na to Tomáš, který se okolo značky Collonil točí přes 20 let:

Koupím si nové boty, jak začít, abych je od začátku ochránila?

Včasná a prvotní impregnace je to úplně nejdůležitější co by měl člověk udělat, když si koupí nové boty. Takže před prvním nazutím na nohu nejprve boty naimpregnuji přípravkem, který je určený na materiál, ze kterého se bota skládá. Muže to být hladká kůže, broušená kůže, textil.

Po nástřiku impregnace je bota od počátku dobře chráněna proti dešti i nečistotám a lépe se pak udržuje. Některé přípravky chrání i barvu před UV zářením.

Přijdeme domů a boty jsou od bláta, co dál s kůží, jak pracovat s textilem? A co umělá kůže, vyžaduje péči?

Pokud přijdu domů a mám boty od bláta tak postupuji následovně. Nejprve očistím hrubé nečistoty kartáčem a pak následuje použití čistící pěny, která materiál šetrně očistí. Pěna je vhodná na kůži i textil, jen zkontrolujte vliv na barevnost na méně viditelném místě. Po očištění je bota připravena na aplikaci impregnace a krému - u kůže.

Je ale třeba dodržovat jistá pravidla, např. impregnujeme a krémujeme vždy suchou botu, impregnaci používáme dle návodu - zohledníme materiál, dodržujeme vzdálenost aplikace. Při umělé kůži postupujeme stejně jako při přírodní kůži. I když umělá kůže je pro mne nevhodný materiál na obuv.

Co je membrána, jakou má funkci a jak ji impregnováním nezničit?

Nejznámější je membrána Gore-Tex původně vyrobena pro vojenské účely. Membrána odděluje 2 různá prostředí, u obuvi má okolo 1,4 miliardy pórů na centimetr čtvereční, nejnovější mají i více pórů. Tím se stává neprostupnou pro tekoucí vodu a zároveň umožňuje skrze sebe výpar. Tyto póry jsou přibližně 20 000 krát menší než kapka vody (to že ta kapka neprojde skrz souvisí s jejím povrchovým napětím) ale zároveň asi 700x větší než molekula páry, která tak může snadno projít skrz.

Boty s Membránou impregnujeme stejně jako boty bez membrány, jen je třeba použít správný výrobek atestovaný na klimamembrány. Jinak se může stát, že když použijete nevhodný produkt, membránu ucpete a přestane fungovat.

Jaká je ekologická řada organic, promítá se do kvality, že jsou použité látky přírodního charakteru?

Organic řada je má oblíbená, protože se jedná o skrze přírodní produkt a funguje velmi dobře na koženou obuv, sám ji používám. Můžu tak říct, že kvalita těchto produktů je s ostatními srovnatelná. Důležité je správná a častá péče o obuv. Pak všechny produkty zn. Collonil fungují tak, jak mají, a zákazník je spokojen.

Jaký produkt je top a proč?

Mým nejoblíbejnějším produktem je nyní Carbon Pro spray, je to velice dobře fungující technologie na bázi polymerů carbonu, vytvářející v materiálu tzv. stříkanou membránu, která funguje podobně jako normální membrány - tedy nepropustí molekulu vody, ale výpar může odcházet z boty ven.

Stačí jeden nástřik a bota je ochráněna na dlouhou dobu, proto tento produkt řadím mezi nejlepší, co teď naše firma nabízí.

Značka Collonil neustále vyvíjí nové produkty nové technologie, to je sympatické a díky tomu splňují vše, co od nich zákazník v dnešní době očekává.

Zdroj: PR článek.