Homepage»Novinky na webu»České skiareály – kde se aktuálně lyžuje?

České skiareály – kde se aktuálně lyžuje?

Pondělí 24.prosince 2018 v 23:01h Přečteno: 2525 x

Přehled českých skiareálů. Kde se aktuálně lyžuje?

Zatímco v některých lyžařských střediscích se zimní sezóna už naplno rozjíždí, jiné skiareály zatím marně čekají na příval sněhu. Tušíte, jak jsou na tom sjezdovky ve vašem okolí? Připravili jsme pro vás přehled oblíbených českých skiareálů, které jsou již v provozu.

Někde už sněhové podmínky umožnily zahájit lyžařskou sezóny, jinde vleky zatím stále stojí. Víte, jaká je aktuální sněhová situace ski resortů ve vašem okolí? Přinášíme vám přehled některých z nich.

Beskydy

Bílá

Skiareál Bílá má výhodu v podobě dobré dostupnosti. Nachází se totiž v bezprostřední blízkosti od hlavního tahu z Frýdku-Místku směrem ke slovenským hranicím. K dispozici je návštěvníkům více než pět kilometrů sjezdovek různých obtížností. Okolí areálu ocení běžkaři. V přilehlém okolí se totiž nachází čtyři okruhy o délce 10, 16, 20 a 33 kilometrů.

Kohútka

Lyžařské středisko Kohútka se rovněž nachází v blízkosti česko-slovenských hranic. Je tedy dobrou volbou pro obě strany. Celkem nabízí skoro sedm kilometrů sjezdovek, které jsou určeny převážně pro pokročilé lyžaře.  V okolí je běžkařům k dispozici 20 kilometrů tras po hřebenu Javorníků i mimo něj.

Krkonoše

Černá hora

Nejnavštěvovanější skiareál Krkonoš Černá hora láká lyžaře a snowboardisty na necelých osmnáct kilometrů sjezdovek, které zaujmou převážně pokročilé lyžaře. Jedinou černou sjezdovku v areálů zas ocení milovníci adrenalinu. Měří totiž celých 2, 5 kilometrů, což z ní dělá nejdelší trať v celém resortu. Ski areál Černá hora nabízí skipasy, které lze využít také ve střediscích Pec pod Sněžkou, Černý důl, Velká Úpa a Svoboda.

Špindlerům mlýn

Oblast Špindlerova mlýnu každoročně vyhledávají tisíce lyžařů a snowboardistů.  Středisko totiž propojuje hned několik skiareálů – Svatý Petr, Hromovka, Medvědín, Mísečky, Přední Labská. Uspokojí tak všechny typy lyžařů až po běžkaře a skialpinisty. Jeden z největších ski resortů v Česku disponuje celkem 27 kilometry sjezdovek. Na vrchol vede několik sedačkových lanovek, a to včetně nejmodernější šestimístné vyhřívané.

Krušné hory

Klínovec

Klínovec je jednoznačně největším skiareálem v Krušných horách. Svým návštěvníkům nabízí zhruba 19 kilometrů sjezdovek převážně modré barvy. Více než deseti kilometry červených a bezmála čtyřmi kilometry černých sjezdovek však uspokojí i náročnější lyžaře, přičemž nejdelší trať měří celých 2950 metrů. V okolí najdou vyžití i běžkaři, kterým je k dispozici na 49 kilometrů tratí.

Orlické hory

Deštné v Orlických horách

Ski centrum Deštné v Orlických horách nabízí sjezdovky pro náročné i začínající lyžaře, nejvíce však převažují ty pro začátečníky. Součástí areálu jsou také dráhy na boby i sáňky a snowpark. Běžkaři si mohou užít neuvěřitelných 64 kilometrů upravovaných tratí.

Šumava

Špičák

Ski resort Špičák poblíž města Železná Ruda nedaleko německých hranic je lákadlem pro české i zahraniční lyžaře. Nabízí celkem 7,5 kilometrů různorodých sjezdovek, z toho pouze jedinou černou, která je se sklonem 45 stupňů jednou z nejprudších sjezdovek v Česku. Na své si však přijdou i pokročilí a začínající lyžaři, pro které je na místě k dispozici přes čtyři kilometry modrých a téměř tři kilometry červených tratí.

Zadov - Churáňov

Menší skiareál Zadov je vyhledávaný hlavně rodinami s dětmi. Nabízí totiž možnost lyžování na dvou kilometrech modrých tratí, které jsou určené pro úplné začátečníky a na více než dvou kilometrech červených sjezdovek. Ty naopak ocení spíše pokročilejší lyžaři.

Další aktuální informace o ski areálech včetně webkamer naleznete na portálu NaSvah.cz.

Zdroj: PR článek.