Homepage»Novinky na webu»Cestovatelský blog pasapusu.cz

Cestovatelský blog pasapusu.cz

Pondělí 4.června 2018 v 13:00h Přečteno: 1436 x

V každém z nás dřímá cestovatelský duch. Někdo rád putuje po zahrádce a objevuje skrytá zákoutí svého pozemku, další vezme auto a procestuje půlku republiky. A já? Já sednu na letadlo a vydám se za novými výzvami v cizích kulturách.

Mojí srdcovkou je zejména Indie. Na svém cestovatelském blogu jsem se jí věnoval nesčetněkrát a určitě se k ní ještě někdy vrátím. Proč? Fascinuje mě totiž odhodlanost zdejších obyvatel. V našich končinách by 14 hodinová pracovní doba hraničila s otročením, ale v Indii se jedná o zajetý standard. Zdejší dřou dlouhé hodiny, aby pak domů přinesli almužnu, s níž sotva přežijí do další výplaty. Proto se spousta lidí stěhuje za prací do Dhobi Ghat, města proslulého železnicí Mahlaxmi a hlavně prádelnou, kterou jsem si s průvodcem sám prošel.

To ale není ta nejhorší věc, kterou jsem mohl vidět na vlastní oči. Vyzkoušel jsem si i cestu zdejší veřejnou dopravou a říkám vám - buďte rádi za tu českou. V Indii jsou mnohahodinová zpoždění na denním pořádku a když už se po nekonečném čekání dostanete do samotného vagónu, můžete zapomenout na soukromí i pohodlí. To samé platí o nádražích, kde něco jako čistota a zdrženlivost mnohdy neplatí. Uvidíte tu muže i ženy vykonávající potřebu přímo na železnici, či posvátné krávy blokující cestu. I přesto se tu (v některých případech) projedete relativně pohodlně a hlavně za rozumné peníze, což potěší každého cestovatele.

Moje srdce patří Indii. To ale neznamená, že jsem se vymezil jen na tuto destinaci. Užij jsem si jízdu na skútru po zaprášených silnicích Středního Vietnamu a snažil se probít dopravním peklem v Saigonu. A kdo ví, co mě ještě čeká. Cestovat rozhodně nepřestanu a vy můžete být u toho. Na mém blogu www.pasapusu.cz pro vás zprostředkuji ty nejzajímavější zážitky z mých cest tak, abyste je mohli prožít se mnou.

Zdroj: PR článek.