Homepage»Novinky na webu»Domácí mazlíčci v létě – co vše na léto pořídit psovi?

Domácí mazlíčci v létě – co vše na léto pořídit psovi?

Pondělí 29.července 2019 v 08:57h Přečteno: 1666 x

Bydlení: Venku svítí sluníčko, je krásné počasí a teplo. Ovšem čtyřnozí přátelé nemusí s námi nadšení z léta sdílet. Většina koček a psů nesnáší vedra příliš dobře, a proto je vhodné jim letní měsíce pokud možno zpříjemnit, aby si léto užili společně s námi.

Bezpečí a přeprava

V létě často cestujeme, a to i se svými domácími mazlíčky. Ať už bereme kočku nebo psa nenecháme dva týdny samotné doma a bereme je sebou třeba na chalupu. V tomto případě nezapomínejte na bezpečí během cesty. Buď přepravní box anebo speciální postroje, které fungují obdobně, jako bezpečnostní pásy.

Během cesty zajistěte zvířeti přísun čerstvého vzduchu, vodu a nezapomínejte na přestávky, aby se pes mohl vyvenčit. Cestování není jen o bezpečí, ale i komfortu. Tudíž nezapomínejte na ochranné potahy na sedačky, které jsou rozhodně chladnější než materiál v autě. Navíc si tím sedačky i chráníte.

Náhradní mistička a láhev s vodou

Ať cestujete autem, vlakem, autobusem anebo berete psa na celodenní výlet, nezapomínejte sebou brát misku a vodu. Pravidelný přísun čerstvé vody chrání pejska před přehřátím. Na trhu jsou k mání i cestovní láhve, které slouží hned i jako miska anebo nerozlitné misky zabraňující cákání vody apod. Stačí se jen porozhlédnout po těchto výrobcích.

Redakce bydlení doporučuje: Plovací vestu

Možná vám to přijde legrační, ale pokud se chystáte někde, kde budete i plavat, je plovací vesta pro psa velmi dobrou pomůckou. Ne každý pes umí dokonale plavat. Takový anglický buldoček může mít s plaváním potíže, proto je plovací vesta řešením. Nijak pejska neomezuje, je lehká a díky ní si pes užije zábavu společně s vámi.

Hračka do vody

Pobyt u vody nemusíte trávit pouze opalováním, ale aktivním hraním her i se svým psem. Procházka po pláži je zdraví prospěšná a pes bude jako v ráji. Hraček se šňůrkou pro snadné házení existuje nespočet. A pak – kdo si hraje, nezlobí. Jak uvádí web o bydlení.

Chladící vesta nebo podložka

Venku hřeje sluníčko ostošest a pes leží s vyplazeným jazykem a hlasitě dýchá. To je velmi častý scénář. Pes se snaží najít chladné místo/stín, kde by si lehl a zchladil bříško. Pomoci mu můžete chladící vestičkou anebo chladící podložkou. Vhodná je jak pro domácí použití, tak na cestování.

Přípravek proti klíšťatům

K létu patří i klíšťata, což je méně radostné. Existuje pestré množství výrobků, které by měly vaše zvíře chránit. Pokud klíště přeci jen najdete, ihned jej odborně odstraňte.

Botičky pro psy – nutnost nebo výstřelek?

Také se chytáte za hlavu, když vidíte psa v botičkách? A říkáte si – chudák pes, co mu to ti hloupí majitelé provedli? Pravdou je, že se při došlapu psí tlapka roztáhne a botička může psa tlačit a není to pro něj nic zdravého. Nicméně má-li pes poraněnou tlapku, může být botička řešením. Zvlášť v létě na rozpáleném chodníku. Je-li váš pejsek citlivý na horký povrch, lze použít ochrannou emulzi na tlapičky – botičky nejsou nejvhodnější. Pouze jde-li o krátkodobé řešení, kdy botička chrání třeba pořezanou packu.

Redakce časopisu Bydlení

 

Zdroj: PR článek.