Homepage»Novinky na webu»Finlist radí, jaké jsou vhodné půjčky pro podnikatele

Finlist radí, jaké jsou vhodné půjčky pro podnikatele

Pátek 15.března 2019 v 08:50h Přečteno: 1332 x

FinMag si vzal na paškál populární “půjčkomaty”. Vzít si dnes půjčku není žádný problém. Ani pro zaměstnance - ani pro podnikatele. Trh s půjčkami je dnes celkem bohatý, ale je potřeba být nanejvýš obezřetný. Český bankovní i nebankovní trh nabízí malým i středním podnikatelům dostatek možností v oblasti financování.

Ovšem ne každá z nabídek je optimální pro momentální firemní potřeby. Jestli patří něco k opravdu velkým výzvám podnikatelů, pak je to udržet kladné cash flow. Jednoduše řečeno, zdravý cash flow je nutný, aby podnikatel generoval zisky.

Aktuality radí jak na zdravý cash flow

Jedná se o stav, kdy do firmy plyne více financí, než z ní vychází na různé účely. Rozhodně jde o ideální stav, nicméně také o velmi těžko udržitelný. Malí i střední podnikatelé nezřídka řeší potíže s tím, že objem vydaných peněz překročí objem plateb příchozích. Tak či onak musí každý měsíc vyplatit své zaměstnance, obchodníky či pokrýt jiné nečekané výdaje. Lehce se tak stane, že firma sklouzne do mínusu, ale k fungování musí někde momentálně peníze získat. Toto je nejčastěji stav, kdy se podnikatel rozhodne vzít půjčku.

Zpravy Dnes vám poradí na co se připravit?

Je vhodné domluvit si schůzku s firemním bankéřem a vybavit se minimálně jedním dokladem totožnosti, výpisem z podnikatelské evidence (živnostenský či obchodní rejstřík), podnikatelským záměrem, doklady, jež ho opravňují k zastavení nemovitosti či vyjádřením osoby o jejím ručení za poskytnutý úvěr. Důležitou součástí při žádosti o podnikatelský úvěr je i výpis o bezdlužnosti. Banky nabízejí pestrou škálu produktů určených právě podnikatelům. Výhodou půjčky z bankovního domu je menší riziko a lepší komunikace. Ovšem začínající podnikatel to má v tomto ohledu horší.

Nebankovní půjčky

Na webu stalo se se dočtete, že získat půjčku v bance jako začínající podnikatel je docela tvrdý oříšek a většinou podnikatelům nezbývá nic jiného, než zkusit štěstí v nebankovním sektoru. Každý podnikatel, než se vrhne do podnikání, by měl mít vytvořené rezervy, pro případ, že mu plány nevyšly a ocitl se na mizině. V případě žádosti o nebankovní úvěr je vhodné mít i drobný příjem z jakékoliv činnosti, kde lze počítat i částečný úvazek.

Zdroj: PR článek.