Homepage»Novinky na webu»Jak a kde získat rychlou nebankovní půjčku?

Jak a kde získat rychlou nebankovní půjčku?

Pátek 25.září 2020 v 08:38h Přečteno: 1161 x

Potřebujete peníze, abyste vykryli nepříznivé finanční období ve vaší domácnosti. Nebo se vám porouchal nějaký domácí spotřebič a nemáte hned peníze na nový? Nebo si chcete půjčit peníze na vaši vysněnou dovolenou? Ať už jsou vaše důvody jakékoli, o rychlou nebankovní půjčku můžete zažádat kdykoli. Nebankovní půjčky však mají mnoho podob a variant, proto je důležité vědět, podle čeho vybírat. V tomto článku vám ukážeme několik možností těchto půjček.

V první řadě je u půjčky rozhodujícím faktorem ujasnit si, jak velkou sumu potřebujeme a také to, jak dlouho chceme částku splácet. Výhodou nebankovního sektoru je to, že částku můžete splatit i do několika týdnů. Nejsou tak příliš velkým závazkem, který by vás v dlouhodobém hledisku omezoval.

Jednoduchost a okamžité vyřízení

Mezi další přednosti nebankovní půjček patří jejich okamžité vyřízení a jednoduchost. Mnohdy stačí pro podání žádosti vyplnit krátký online formulář nebo zavolat na infolinku společnosti. Svou totožnost tak prokážete nahráním skenu nebo fotky občanského průkazu. Stejným způsobem můžete lehce poslat i případný doklad o příjmu, fakturu za službu, nebo výpis z banky.

Na nebankovní půjčku dosáhne kdokoliv

Podmínky pro získání nebankovní půjčky nejsou tak přísné a na peníze tak dosáhnou i lidé s nízkými příjmy (důchodce, student, matka na mateřské dovolené), kteří by jen těžko získali půjčku v bance.

Někdy se může stát, že potřebujete vyplatit peníze na ruku nebo je potřebujete o víkendu či během svátků. Některé společnosti proto nabízejí i tyto varianty.

Pro své první zákazníky nabízí mnoho nebankovních domů i bezúročnou půjčku. Tato nabídka je tak výhodná pro obě strany. Firma tak získá lepší povědomí o své značce, a vy si můžete půjčit napoprvé bez žádných úroků ani poplatků. Nebankovní půjčky zdarma jsou obvykle až do částky 8–10 tisíc korun a jejich splatnost je obvykle 30 dní.

Půjčit si můžete z pohodlí svého domova

O nebankovní půjčku můžete rovněž zažádat úplně online. Nemusíte tak nikam chodit, o peníze si zažádáte z pohodlí svého domova. Stačí, když navštívíte stránky společnosti, vyplníte krátký formulář s žádostí a poté, co vám společnost půjčku schválí, obdržíte peníze na svůj účet.

Půjčka ihned na váš účet

Některé společnosti nabízí možnost půjčky ihned na účet, kdy po schválení obdržíte peníze i klidně během několika minut. Tento proces se však může zpomalit, pokud nemáte stejné bankovní spojení jako váš poskytovatel, proto si dopředu ověřte kód banky.

Nemusíte dokládat svůj příjem

Pokud se dostanete do nepříjemné životní situace a potřebujete půjčit peníze, můžete využít možnosti, kdy daná společnost nabízí půjčku bez doložení příjmu. V tomto případě se tedy jedná o nebankovní půjčku, v bance s něčím takovým nepochodíte. Kromě toho, že nemusíte dokládat svůj plat, funguje tato půjčka úplně stejně jako každá jiná. Vyplníte tak žádost, počkáte na schválení a následně pak čerpáte peníze, které vám přijdou na účet. Měli byste však pamatovat na to, že půjčku je třeba včas splatit, což může být při nepravidelných příjmech dost záludné.

Půjčka bez registru

Pro některé případy je vhodná i půjčka bez registru. O tuto půjčku můžete zažádat i tehdy, pokud máte záznam v registru dlužníků a obáváte se toho, že vám společnost nepůjčí peníze. V těchto případech vám však daná společnost vyjde vstříc i v případě, že tento záznam v registru dlužníků opravdu máte.

Zdroj: Redakce e-pocasi.cz.