Homepage»Novinky na webu»Jak na sušení prádla při špatném počasí

Jak na sušení prádla při špatném počasí

Pondělí 16.července 2018 v 14:00h Přečteno: 2726 x

Sušení prádla v našich klimatických podmínkách nemusí být vždy úplně snadné. Minimálně několik měsíců se u nás pohybují teploty kolem nuly, na podzim je spousta vlhkých a propršených dní a na jaře jakbysmet. V létě nás zase může překvapit silná bouřka a sbírat po sídlišti nebo zahradě prádlo, které vítr odvál ze šňůr sušáků je ta poslední věc, kterou byste chtěli. Dní, kdy lze bez obav sušit prádlo na zahradním venkovním sušáku, na balkoně nebo v okenním sušáku tak není mnoho. Jaké jsou možnosti a alternativy?

Sušení prádla ve vnitřních prostorách

Mezi nejběžnější a nejsnazší alternativy patří sušení prádla na vnitřním rozkládacím sušáku, případně na sušících šňůrách, umístěných přímo v koupelně. Snad každý někdy měl, nebo dosud má v koupelně sušící šňůry a bohužel je to to nejméně vhodné místo na sušení prádla uvnitř bytu či domu.

Koupelna bývá nejméně větratelnou místností s nejvyšší vlhkostí v celém bytě. Pakliže nemáte na výběr, v bytě sušte prádlo v dobře větratelné místnosti, ideálně při otevřeném okně. Nechte kolem sušáku dostatek prostoru a doufejte, že hranice vlhkosti nepřesáhne 30%. Pak totiž začínají problémy s plísněmi jak na prádle samotném, tak na zdech vašeho bytu.

Vezměte na pomoc spotřebič

Nabízí se ještě jiná možnost, a to pořídit si moderní, efektivní a chytré zařízení, které vám prádlo usuší rychle a do prostoru neuvolňuje žádnou vlhkost. Je jím sušička prádla, případně kombinovaná pračka se sušičkou, kterou si můžete vybrat podle zpracovaných recenzí na Equiplo.cz. Sušička prádla se vejde i do malých bytových koupelen, a to umístěním na samotnou pračku.

Pakliže vám dosluhuje samotná pračka, můžete pořídit kombinovaný spotřebič. Budete překvapeni, jak je prádlo ze sušičky hebké, nadýchané a většinou jej není potřeba ani žehlit. Nasbíranou vodu z vlhkého prádla vylijete do odpadu a tím vám mohou skončit celoživotní patálie se sušením oblečení.

Kombinujte oboje

Samozřejmě pokud máte možnost sušit prádlo venku a předpověď počasí vám hlásí, že bude horký, suchý den, můžete prádlo pověsit na venkovní sušák. Nezapomínejte však, že sušením prádla na přímém slunci postupně dochází k jeho degeneraci a postupnému nejen vyšisování, ale také prořídnutí samotné látky. Jestli si tedy nechcete venkovní sušení textilu úplně odpustit, alespoň jej omezte na minimum a opravdu jen na ty nejhezčí dny.

Ty nejlepší sušičky prádla jsou v dnešní době úsporná zařízení s energetickou třídou až A+++. Můžete pořídit různě objemné provedení s kapacitou dosahující 9 kilogramů. Kapacitu sušičky nikdy nepřeplňujte, neboť pak nedojde ke správnému usušení. Při sušení v sušičkách se nepoužívá aviváž, neboť částice, které obsahuje, by mohly ústrojí čističek zanést.

Teď už víte, jak účinně a efektivně sušit prádlo při špatném počasí a věříme, že se rozhodnete pro tu nejlepší možnost právě pro vás a vaše podmínky.

Zdroj: PR článek.