Homepage»Novinky na webu»Jak pořídit nejkrásnější fotografie z dovolené

Jak pořídit nejkrásnější fotografie z dovolené

Pondělí 8.července 2019 v 13:52h Přečteno: 2034 x

Chcete mít své nejkrásnější chvíle stále v živé paměti? Nechte si vyvolat fotografie ve speciálních kolážích nebo v klasickém či retro albu. Milovníci umění pak určitě ocení tisk fotografií na plátno.

Proměňte své vzpomínky z dovolené, svatby nebo dalších významných událostí v perfektní fotografie, se kterými se budete moci pyšnit po dlouhé roky. Díky online vyvolání fotografií můžete mít všechny fotky do druhého dne v ruce.

Fotografie se dají pořídit v různých formátech. Od malých fotografií na doklady, přes nejčastěji používaný formát fotografií 10 x 15 cm, až po velké digitální fotografie e velikosti 30 x 45 cm. Pro tisk fotografií se dnes používají nejlepší materiály a vybavení, které zaručují dlouhou životnost vašich snímků.

Jak na dokonalé fotky z dovolené

Léto nás láká k nespočetným fotografickým příležitostem. A těmi nejlepšími jsou momentky i pózy z dovolené. Jak nafotit ty nejkrásnější snímky?

Zaměřeno na celek - naučte se fotky z dovolené fotit takzvaným "celek - podcelek - detail. Celek získáte širokoúhlým objektivem, ve kterém zachytíte zahuštěný prostor. Podcelek se provede středním ohniskem objektivu a zachytíte s ním nejlépe osoby či objekty. Detail pak zachyťte teleobjektivem.

  • Pusťte uzdu fantazii  - kreativita je přesně to, co běžné fotky promění v zábavné snímky. Fotografování je umělecká disciplina, proto věnujte pozornost tomu, jak jsou poskládány jednotlivé prvky, které ve výsledku vytvoří nezaměnitelný obrázek.
  • Čím více, tím lépe - zvláště u skupinových fotografií, při focení dětí nebo zvířat, je výhodnější, pořídit více fotografií, ze kterých nakonec vyberete tu nejlepší.
  • Buďte vždy připraveni - letní radovánky doslova nabízí neskutečné momentky. Buďte vždy připraveni zachytit jedinečnost okamžiku. To znamená, mít vždy nabité baterie a svůj fotoaparát připravený stále při ruce.
  • Kdy (ne)použít - blesk - blesk je skvělý pomocník. Pokud však fotíte v interiéru, pak jej raději vždy potlačte. Světlo blesku je tvrdé a v interiéru nikdy nevypadá dobře. Portréty se v místnosti dělají tak, že na osobu dopadá co nejvíce přirozeného světla. Při fotografování za šera či v noci, rozsviťte lampy, lustry... Blesk naopak zapněte vždy, pokud fotíte za venku. Nevypínejte jej ani při focení za slunečného dne. 

 Získejte kvalitní fotografie díky jedinečnému tisku

Dnes máme mnoho způsobů, jak kvalitní fotografie pořídit. Těmi nejkrásnějšími fotkami se chceme pyšnit a dívat se na ně co nejčastěji. Co když se nám ale vymažou z počítače nebo z paměťové karty? Aby vaše fotografie byly navždy co nejlépe uchovány, doporučujeme je vytisknout na papír nebo na plátno.

Jaká tiskárna zaručuje nejlepší tisk fotografií

Chcete své fantastické fotky vytisknout na ten nejlepší papír tiskárnou, která zaručí nejdelší životnost a barevnou stálost? Unikátní tiskárny s osvitovou technologií, na fotopapír s nejrůznějšími druhy povrchů, zaručují barevnou stálost fotografií po mnoho let. Kombinací kvality papíru a ochranné vrstvy je zajištěna maximální odolnost povrchu vašich fotografií proti poškrábání, otiskům prstů i nechtěným kapkám vody.

Jaké jsou metody vyvolání fotografií

Nejčastěji se používají dvě metody vyvolání fotografií:

  • automatické zpracování - kdy jsou fotografie zpracovány v automatickém režimu, při kterém nedochází k zásadním úpravám barevnosti či světlosti fotografie
  • ruční zpracování - u každé fotografie je ručně upravena barevnost, světlost a případný ořez. Po každém zpracování jsou navíc fotografie zkontrolovány odborníkem. Ruční zpracování zaručuje profesionální kvalitu fotografií

Vyberte správný formát fotografií

Patříte mezi nadšené fotografy, které pořizují momentky, selfie a další snímky pomocí mobilních telefonů nebo kompaktního fotoaparátu? Pak doporučujeme zvolit velikost fotografií ve formátu 3:4, ve kterém se nejčastěji používá velikost fotopapíru 10 x 13 cm, 13 x 18 cm, 15 x 20 cm nebo 30 x 23 cm. Jste-li vybaveni zrcadlovkou, vybírejte formáty fotografií ve velikosti 2:3, to znamená volbu fotopapíru ve velikosti 10 x 15 cm, 13 x 20 cm, 15 x 23 cm nebo 20 x 30 cm.

Zdroj: PR článek.