Homepage»Novinky na webu»Jak se na Moravě žije lidem s Hypotéku?

Jak se na Moravě žije lidem s Hypotéku?

Neděle 17.března 2019 v 20:05h Přečteno: 2007 x

Morava: Ve světě financí číhají na člověka neustále lákadla i nástrahy. V dnešní době se bez hypotéky či jiného finančního produktu určeného k bydlení obejde asi jen málokdo. Nicméně vzít si úvěr na bydlení je krok, který se vyplatí předem do detailu promyslet.

Může totiž nastat situace, že hypotéka či úvěr na bydlení nebude jediná půjčka, po které sáhnete. Kde je vybavení bytu, případná rekonstrukce a jiné nečekané výdaje s každodenním fungováním.

Bydleni.cz radí: K úvěrům přistupujete obezřetně

To, že se většina lidí bez hypotéky na pořízení vlastního bydlení neobejde, je celkem běžný kolorit dnešní doby. I tak je však potřeba přistupovat k úvěrům s respektem a obezřetně. Určitě by nebylo vhodné nechat se zlákat domnělými výhodami toho či onoho finančního produktu, protože může ukrývat i řadu nevýhod.

V tomto směru se vyplatí číst, zjišťovat, ptát se a věnovat se samostudiu anebo požádat o pomoc finančního poradce. Než si nějakého vyberete, opět si zjistěte, jak dlouho se v oboru pohybuje, kolik má za sebou spokojených klientů apod. Finanční gramotnost se bohužel na školách nevyučuje, a tak řada mladých lidí skočí do života rovnou po hlavě a nezřídka se stává, že se zadluží na hodně dlouhou dobu díky drobným půjčkám, kvůli nimž se pak ani na hypotéku nedostanou třeba několik let.

Livemag naopak varuje před lákadly dnešní doby

Lákadel existuje spousta – perfektní mobilní telefon, luxusní notebook, krásné vybavení do prvního pronajatého bytu, suprový automobil, nezapomenutelná dovolená, dárky, šperky a jiná lákadla, kterým mladý člověk snáze podlehne, protože touží okusit samostatný život na vysoké noze a vyrovnat se druhým. Případně vyrůst v očích jiných.

Bohužel se díky tomu dostanou do začarovaného kruhu, kdy mohou splácet několik půjček ještě i v době, kdy se potkají s rozumem a přehodnotí životní priority. V takovém případě může být řešením konsolidace půjček – sjednocení všech finančních závazků do jednoho finančního produktu.

Jak se žije s hypotékou v Praze?

Patří sem spotřebitelské úvěry, půjčky, kontokorenty, leasing, neúčelové hypotéky apod. Výhodou konsolidace je, že sloučením veškerých závazků lze docílit výhodnějších splátek i doby splatnosti. Situaci to pomůže výrazně zpřehlednit a odpadne i mnoho poplatků včetně pokut za nedodržení splátky. Každá situace se dá řešit a určitě je to lepší, než hrát mrtvého brouka.

I v takovém případě (nejen u hypotéky) se vyplatí kontaktovat finančního poradce, který je informovaný, má přehled v bankovních produktech a doporučí nejlepší řešení. Svého závazku se člověk sice přes noc nezbaví, ale rozhodně to přispěje k lepšímu spánku.

Zdroj: PR článek.