Homepage»Novinky na webu»Jak správně vybrat levný notebook, třeba na dovolenou

Jak správně vybrat levný notebook, třeba na dovolenou

Neděle 10.června 2018 v 10:00h Přečteno: 1587 x

Pojďte s dobou a pořiďte si také rychlý, výkonný a kompaktní notebook, který vás ani nevyjde moc draho. Všechno jde neustále dopředu a to nejen technologie, ale také uvažování společností, které pro vás chtějí to nejlepší za co nejnižší ceny. Takové uvažování najdete například u značek jako je Lenovo, Acer, HP a další.

To znamená, že si snadno můžete dopřát levný, ale značkový notebook, aniž by to pro vás představovalo kdovíjakou investici. Pokud už jste se rozhodli, že si notebook koupíte, zapomeňte na formulku „Čím dražší, tím lepší“. I levné notebooky toho pro vás mají mnoho schovaného a sami zjistíte, že nejsou na ničem šizené. Levné notebooky snadno zvládnou nejnovější počítačové hry, surfování bez pádů, ale také umí být pořadní pracanti. Je na vás, jak chcete svůj levný notebook využívat, buďte si ale jisti, že zvládne cokoliv, co si na něj vymyslíte.

Levný notebook znamená skvělý notebook

Ačkoliv jsou levné notebooky opravdu levné, nejedná se o žádné „humpolácké“ kousky. Vhodnou úhlopříčkou displeje je 15.6“, která je tak akorát na práci i na koukání filmů. Rozlišení displejů u levných notebooků je 1366 x 768, tedy stejné jako u drahých modelů, ty zase ale mohou mít i dotykový displej, což u levných notebooků spíše nenajdete.

Grafická karta u levných notebooků má většinou sdílenou paměť a velikost disku je nejčastěji kolem 500 G, jsou ale i modely s 1 000 G paměti. Na takové „macky“ se vám vejde už pořádný kus práce. Samozřejmostí u levných notebooků je wi-fi a bluetooth připojení, internetové vlny tedy můžete sjíždět jako diví i bez omezení kabelu. Ačkoliv jsou levné notebooky takto nadupané, udržují si štíhlou linii a jejich hmotnost se tak pohybuje mezi 2 až 3 kilogramy. Jejich výdrž je také nezdolná, což znamená, že na jedno nabití levné notebooky vydrží až šest hodin. Podívejte se na náš test notebooků. A za takový čas už se dá stihnout dost velký kus práce.

Zdroj: PR článek.