Homepage»Novinky na webu»Jak vybrat věšák

Jak vybrat věšák

Čtvrtek 31.října 2019 v 17:19h Přečteno: 2111 x

Jistě nám dáte za pravdu, řekneme li, že věšák musí být součástí téměř jakýchkoliv prostor. Ať už se jedná o vaší domácnost, kde si odkládáte své svršky, když přijdete z venku. Tam jsou většinou věšáky umístěné ve vstupních prostorech vašeho domu nebo bytu. Těmi vstupními prostory myslíme chodbu nebo předsíň.

Do těchto prostor se většinou hodí nástěnné věšáky, které jsou pevně přikotvené ke zdi. Jejich výhodou je zejména úspora místa a velká stabilita a nosnost.

Nemáte li místo na stěně, tak je zde ještě jedno řešení a tím jsou věšáky, které zavěsíte na dveře. Nemusíte nic vrtat a hledat místo. Jen je jednoduše zaháknete za horní hranu dveří.

Výhodou tohoto řešení je jednoduchost a velká flexibilita. Rozhodnete li se, že se Vám zde již věšák nelíbí, tak ho jednoduše sundáte a nebo jej můžete umístit například na vnitřní stranu dveří od koupelny. Oblíbený je i u osob, které si byty pronajímají a mají od majitele zakázáno dělat jakékoliv stavební úpravy.

U větších bytů si můžete do chodby umístit i samostatně stojící stojanový věšák. Tady je zejména designový aspekt, protože ve větších prostorech tyto věšáky vypadají velmi elegantně. Vy si můžete vybrat styl, který preferujete ve vašem bytě. Může to být styl rustikální, retro, moderní nebo například industriální. To platí i o výběru materiálu. Můžou být ze dřeva, kovu, ale i plastu.

Nesmíme zapomenout i na věšáky, které jsou většinou v ložnicích. Takovému věšáku se říká němý sluha a je určený k rozvěšení věcí, které si například plánujete vzít na sebe následující den, ale nechcete, aby se Vám oblečení pomačkalo.

Nemáte li velkou šatní skříň v ložnici, tak si můžete pořídit stojan na šaty, kde jsou se dávají šaty na ramínkách a jsou zavěšené na konzolích.

Ale nejen doma jsou potřebné věšáky. Potřebujete je mít v kancelářích pro vás a vaše klienty, v ordinacích pro pacienty, ve službách jako jsou například kadeřnictví. Zde jsou preferované volně stojící věšáky, které mohou obsahovat i držák na deštníky. Ten je velmi užitečný v deštivých dnech.

Rovněž pro restaurace a jejich hosty jsou vhodné věšáky. Zde bychom spíše doporučili nástěnné věšáky.

Zdroj: PR článek.