Homepage»Novinky na webu»Jak za turistikou během zimy?

Jak za turistikou během zimy?

Úterý 21.listopadu 2017 v 21:00h Přečteno: 1405 x

I když jsou už teplé dny dávno za námi, to neznamená, že bychom měli sedět na gauči a celé chladnější měsíce koukat na seriály, které se stejně neustále opakují. Mnoho lidí si myslí, že když už sluníčko nevylézá každý den, tak už je se sportem amen. Ale kdeže! Například takovou turistiku si dopřejte i během podzimních či zimních volných víkendů! Příroda je krásná celoročně, nikoliv jenom během jara nebo léta. Otázka tedy nyní zní, kam bychom měli během zimy za turistikou vyrazit?

Ještě než se vydáte někam za krásnou krajinou, nezapomeňte se dobře obléknout. Nakupte si velké množství funkčního oblečení, které vás dokonale zahřeje během pohybu. Kromě oblečení dbejte hlavně na obuv, která je základem turistické výbavy. Se zimou taky přijdou doplňky. Na žádný výlet už nejezděte bez čepice, rukavic nebo alespoň nějaké čelenky, která vám ochrání uši, aby vám do nich nenafoukalo.

Když už budete správně vybaveni a oblečeni, vydejte se někam do přírody. Pokud nevíte kam, tady je pár tipů.

• Národní park Podyjí

V České republice máme mnoho nádherných míst, které je třeba navštívit. Pokud zatoužíte po turistickém výletě, navštivte Národní park Podyjí, v němž najdete například Ledové sluje. V tomto parku se nachází celá řada podzemních prostor, které podle všeho vnikly díky skalním zříceninám ortoruly.

• Ledová jeskyně u Naděje

V zimě byste mohli navštívit taky největší českou ledovou jeskyni, kterou je Ledová jeskyně u Naděje. Jedná se o jedinou jeskyni svého druhu v České republice, v níž najdete led skutečně po celý rok – ať je léto nebo zima.

• Ledová stěna Vír

K dalším místům, která jsou vhodná pro zimní turistiku, se řadí taky ledová stěna Vír. Je to vlastně uměle vytvořený vodopád, který většinou slouží jako cvičný terén či pro nácvik ledového lezení. Najdete ji konkrétně na Českomoravské vrchovině u řeky Svratky. 

Zdroj: PR článek.