Homepage»Novinky na webu»Jarnímu počasí vstříc pohybem od běhání a další sporty

Jarnímu počasí vstříc pohybem od běhání a další sporty

Čtvrtek 28.února 2019 v 08:30h Přečteno: 1505 x

Po dlouhé zimě s krátkými dny se opět blíží jaro pozvolna, avšak jistě. Už koncem února se značně prodlužují dny, přibývá příjemných slunečních paprsků a vše ožívá. Tu a tam zaslechneme zpívat kosy, objevují se sněženky a nálada je příjemně předjarní. Březen, první jarní měsíc, už obvykle skýtá řadu možností být venku. Přivítejte jaro pohybem. Spousta z vás vyjede na cyklostezky, někteří preferují výlety i jiné venkovní aktivity vybízejí k vyžití na čerstvém jarním vzduchu. Probouzí se příroda a probuďte tak i své tělo po zimě - nastartujte se do jarní pohody.

Běhání

Jednou z možností jsou různá pohybová cvičení, která lze kombinovat dle náročnosti a své kondice. Variant, jak si venku zacvičit, je spousta, záleží na Vaší kondici a preferovaném způsobu, zda se chcete jen trochu protáhnout nebo si dát pořádně do těla. Jaro je ideálním obdobím ke sportu venku, od cyklistiky, turistiky (včetně nordic walkingu) až po například běh. Běhání je stále oblíbenější, jelikož se dá provozovat téměř kdykoli a kdekoli. Zaběhejte si klidně jen krátce, nemusíte hned po zimě běžet do padnutí. Každopádně své tělo protáhnete. Pustit se můžete též do kolektivních sportů. Na jaře se sportovní aktivity provozují patrně nejlépe – dny se prodlužují, tudíž obvykle není problém ani po práci (zvláště v případě sedavého zaměstnání), je příjemně teplo, ale ne únavné horko. Nejen při běhání můžete pozorovat život jarní přírody, což Vás jistě pozitivně naladí.

Dali jste si pro tento rok předsevzetí zhubnout? Právě teď máte tu nejlepší příležitost na hubnutí začít pracovat. Není lepší cesta než aktivní pohyb. Ale i tak, teplé jarní počasí vybízí i k nenáročným sportům a aktivitám. A sluníčko Vás příjemně prohřeje. Vyrazte ven vstříc jarním dnům – pěšky, na kole nebo klidně třeba na koni.

Zdroj: PR článek.