Homepage»Novinky na webu»Kam k moři v říjnu

Kam k moři v říjnu

Neděle 20.října 2019 v 18:57h Přečteno: 2790 x

Přes léto jste neměli žádné volno a neužili si klasickou letní dovolenou u moře? Zasloužené prázdniny si můžete vychutnat i na podzim! I když by se mohlo zdát, že v říjnu moc slunečných míst s nádherně vyhřátým mořem nenajdete, rádi vás přesvědčíme o opaku. 

Vyměňte deštivé a chladné počasí za žhavé slunce a příjemně vysoké teploty. Vyberte si některou z našich destinací a vyrazte odpočívat na pláž s mírným vánkem a příjemně teplou vodou.

Kos

Na úvod tu máme tip pro všechny, pro které je prioritou nízká cena dovolené, zároveň si ale sluníčka chtějí užít i v říjnu. Řecký ostrov Kos je oblíbeným turistickým cílem o prázdninách, odepisovat ho ale nemusíte ani na začátku podzimu. 

Za slunečných dnů teploty stoupají až na 26 °C, moře má příjemnou teplotu kolem 23 °C. V průběhu měsíce se častěji začínají objevovat dešťové přeháňky, ideální je proto na dovolenou vyrazit hned začátkem října. 

Na divoké párty plné lidí v říjnu můžete zapomenout, největší počet možností k zábavě však najdete v hlavním městě ostrova a v letovisku Kardamena. Druhé jmenované si oblíbí i rodiny s dětmi, které mohou navštívit tamější výborný aquapark. Milovníci klidu se v tomto měsíci mohou vydat kamkoliv a nebudou zklamáni. Doporučujeme Kefalos, kde kromě vytouženého odpočinku najdete i řadu památek. 

Zájezd včetně stravování vás obvykle nevyjde na víc než 10 000 Kč. 

Kypr

Hranice Evropy nemusíte opustit ani s naším druhým tipem. Kypr vás okouzlí svými plážemi, historickými památkami a samozřejmě také slunečným počasím. Teplota zde ani v říjnu neklesá pod 25 °C, moře je perfektně vyhřáté a ideální pro plavání, potápění a šnorchlování. 

Jste rádi v centru všeho dění? Pak zamiřte do letoviska Ayia Napa. Atmosféra je zde přece jen o něco klidnější než o letních prázdninách, stále vám však k dispozici budou desítky barů a restaurací. Písečné pláže v okolí pak zaujmou i rodiny s dětmi. Těm můžeme doporučit také Coral Bay či Paphos. Pokud vyhledáváte dlouhé písečné pláže, autentickou atmosféru a klid, dejte šanci i severu Kypru. Například letovisko Kyrenia rozhodně stojí za návštěvu.

S cestovní kanceláří se na Kypr vydáte už za částku mezi 5 až 10 000 Kč v závislosti na tom, o jakou formu stravování budete mít zájem. Většina zájezdů míří do severní části ostrova, na jih vás obvykle levněji vyjde cesta na vlastní pěst. Využijte letenky z Vídně do Paphosu od aerolinky Laudamotion. 

Lanzarote

Kroutíte hlavou nad tím, že jste netušili, kolik je v Evropě destinací vhodných pro říjnovou dovolenou u moře? Přidáme ještě jednu. Na Lanzarote (Kanárské ostrovy) plážová sezóna nikdy nekončí! Teplota vzduchu kolem 27 °C, minimum deště a dokonale relaxační atmosféra – Lanzarote se nebudete moct dostatečně nabažit!

Příjemný ruch zažijete v Puerto del Carmen s pulzujícím nočním životem. Dáváte přednost klidu? Pak se tomuto městu vyhněte obloukem a zamiřte do Playa de los Pocillos. (Zlatou) střední cestou je pak letovisko Playa Blanca a jeho dlouhá pláž s postupně se svažujícím vstupem do vody. 

Při nákupu na poslední chvíli můžete natrefit na zájezd se skvělou cenovkou, obvykle ale cenově příznivěji vychází dovolená na vlastní pěst díky častým akčním letenkám. Ceny se výrazně zvyšují v období podzimních prázdnin, pozor na to. 

Mauricus

Evropa je sice fajn, rádi byste ale okusili dovolenou v exotice? Zamiřte na Mauricius proslulý tyrkysovým mořem i bělostnými plážemi. Pokud by se stalo, že vás odpočinek v písku začne nudit, můžete se jít projít džunglí (NP Black River Gorges) nebo zdolat nějaký z vrcholů (za nás doporučujeme Le Monte Brabant a Lion Mountain). 

Největší ruch a s tím ruku v ruce jdoucí širokou nabídku služeb můžete očekávat v letovisku Grand Baie. Za nejkrásnější pláží s nejkrásnějšími západy slunce se vypravte do letoviska Trou aux Biches. Milovníky dlouhých procházek po pláži pak plně uspokojí Flic en Flac. 

Cena dovolené se odvíjí především od míry luxusu ubytování. Do skromnějších hotelů se vypravíte už za částku mezi 20 až 30 000 Kč, na luxusnější ubytování si připravte ještě o 10 až 30 000 víc. 

Seychelly

Jak se vám zamlouvají teploty dosahující 30 °C, 12 hodin slunečního svitu a dokonale průzračná voda s ideálními podmínkami pro šnorchlování? Pokud hodně, vydejte se na Seychelly, dokonalý tropický ráj. V říjnu sice občas může sprchnout, déšť ale rychle přejde a znovu vysvitne sluníčko. 

Přiletíte na největší a nejrušnější ostrov Mahé. Pokud budete cestovat na vlastní pěst, doporučili bychom vám na něm strávit pouze několik dnů a poté zamířit dál. Na ostrově Praslin vás čeká klidnější atmosféra i panenské pláže. Dokonalou oázou klidu je ostrůvek La Digue. Nepotkáte tam žádné motorové vozidlo a na plážích si budete připadat doslova jako v ráji. 

Zájezd do kvalitního hotelu seženete už za cenu kolem 30 000 Kč. Poměrně často se objevují akční letenky z Prahy, Vídně či Německa, tudíž i dovolená na vlastní pěst může být velmi dobrou variantou. 

Pokud se chystáte na dovolenou u moře v říjnu, je třeba dobře zvolit vhodnou destinaci. Dobrou zprávou ale je, že i na podzim máte z čeho vybírat. Vyhraje to u vás nenákladná dovolená na Kosu, slunečný Kypr, jedinečné Lanzarote, oslňující Mauricius nebo snad jako z katalogu vystřižené Seychelly? Ať už zvolíte jakkoliv, můžete si být jisti, že na místě pro vás budou přichystány vynikající podmínky pro říjnovou dovolenou u moře. 

Zdroj: PR článek.