Homepage»Novinky na webu»Kam vyrazit za deštivých letních dnů

Kam vyrazit za deštivých letních dnů

Středa 22.srpna 2018 v 18:00h Přečteno: 1994 x

České tropy nám za pár dnů nejspíše vystřídají bouřky a proto je vhodná chvíle si naplánovat cestu za sluncem do zahraničí. V dnešním článku Vám přinášíme pár tipů na to, do jakých destinací vyrazit.

Antalya

All inclusive dovolená v Turecku

Turecko nabízí nespočet letovisek s vysoce kvalitními hotely a službami. Jednou z nejoblíbenějších destinací je pro nás miliónové město Anatalya, které se nachází na pobřeží Středozemního moře a nabízí většinou cenově výhodné ubytování s all inclusive stravováním. Teploty v Antalyi se budou v tomto týdnu pohybovat v rozmezí 32 až 34 stupňů Celsia.

Za památkami na Krétu

Kréta patří k největším řeckým ostrovům a také k těm nejnavštěvovanějším. Mezi hlavní památky a turistické atrakce patří Mínojský palác Knóssos, přístav ve městě Rethymno, ostrovní pevnost Spinalonga či například malebné městečko Ierapetra. Tento týden bude na Krétě obzvláště slunečno, a to od 28 do 31 stupňů Celsia.

Za sluncem na Kypr

Opravdové tropy u moře si tento týden lze užít na Kypru, kde se teploty budou pohybovat od 34 až po závratných 36 stupňů Celsia. Kypr patří k oblíbeným destinacím nejen kvůli své poloze ve Středozemním moři, ale především je zajímavý svými památkami a unikátním rozdělením ostrova na řeckou a tureckou část.

Bezpečné cestování

Ať se již rozhodnete pro jakoukoliv destinaci, nezapomeňte si kromě zavazadel na cestu přibalit i kvalitní cestovní pojištění. Evropský průkaz zdravotního pojištění platí pouze na území Evropské Unie a nezbaví nás povinnosti hradit spoluúčast, tak jak ji hradí místní občané. Naproti tomu vhodné cestovní pojištění uhradí veškeré nezbytně vynaložené náklady na léky, ošetření a převoz, přičemž Vám může rovněž pomoci v případě ztráty zavazadel či zpoždění vašeho letu.

Zdroj: PR článek.