Homepage»Novinky na webu»Kde sušit prádlo v deštivých dnech

Kde sušit prádlo v deštivých dnech

Čtvrtek 27.září 2018 v 20:44h Přečteno: 2184 x

S přicházejícím podzimem stále častěji přibývá deštivých dnů. Na pár měsíců přijdou mrazy a sníh, a tak nastává otázka, co s vypraným mokrým prádlem. Když jej sušíte v bytě, rapidně se zvyšuje vlhkost vzduchu. A v takovémto prostředí se pak často tvoří houby a plísně, které mají neblahý vliv nejen na nábytek a stěny, ale především na zdraví. Jenže sušení venku není možné v každém počasí. Ideálním pomocníkem je tedy stále oblíbenější sušička prádla.

Nemusíte přemýšlet, jestli se vám vyprané oděvy vejdou na šňůru a zda bude následujících několik hodin slunečno. Také obavy, zda na slunku nevybledne oblíbené tričko jsou zbytečné. Kromě těchto výhod vás jistě potěší, že si ušetříte váš drahocenný čas. Sušička prádlo nejen vysuší, ale i narovná a navoní. Na vás zbyde už jen ho složit a uklidit do skříně. Snadné, že?

Problém nastává ve chvíli, kdy do prohlížeče zadáte klíčové slovo a vyjedou vám stovky produktů. Vyznat se v nich bez je leckdy nadlidský úkol. Je tedy dobré dopředu vědět, co od sušičky očekáváte a jaké parametry jsou pro vás důležité, aby se výběr trochu zúžil. S tímto jistě pomůže i nově připravovaný portál Vybero.cz, který má srovnávat výrobky anebo se můžete podívat na aktuální testy nejlepších sušiček prádla, který obsahuje i jednotlivé recenze.

Na jaké parametry se zaměřit

Prvně si rozmyslete, jakou kapacitu potřebujete. Pro malé domácnosti budou stačit přibližně čtyři kilogramy, velké rodiny s dětmi ocení i jednou tak velkou sušičku. Zjistěte, kolik prádla vybere vaše pračka. Pokud by měla výrazně větší objem, museli byste dosušit část várky na sušáku a spotřebič by vám byl téměř k ničemu.

Nezapomeňte se dívat i na energetický štítek, na kterém najdete energetickou třídu spotřebiče. Nejúspornější sušičky jsou značené jako A++ nebo A+++. Jejich pořizovací cena sice může být o něco vyšší, ale investice se vám do několika let vrátí.

Na trhu najdete dva typy sušiček. S předním a horním plněním. Spotřebiče s horním plněním bývají užší, hodí se do menšího bytu a při jejich plnění se nemusíte tolik ohýbat. Sušičky s předním plněním zase můžete postavit na pračku a ušetřit tak spoustu místa v domácnosti. Pokud s novou sušičkou kupujete i pračku, snažte se vybrat takové spotřebiče, které mají podobnou kapacitu a stejný rozměr.

Stejně jako sušičky, i pračky můžete koupit s předním a horním plněním. Důležitý parametr je také spotřeba. Od roku 2013 už na trhu najdete jen pračky třídy A a jedním nebo několika znaménky +. Klíčová je pak i třída účinnosti. Nejúčinnější pračky jsou značené jako A, ty nejméně účinné jako G. Pokud si s jejich výběrem nevíte rady, můžete se podívat na srovnání nejoblíbenějších praček a pročíst ji jejich hodnocení.

Na první pohled se tedy může zdát, že sušička je zbytečná investice. Když se nad tím zamyslíte hlouběji, zjistíte že u sušení prádla v sušičce převažují výhody. Kdo by nechtěl vytáhnout ze spotřebiče, suché, vyžehlené, navoněné odžmolkované a čisté prádlo, aniž by musel strávit další hodiny plné domácích prací. Se sušičkou vás už nebude omezovat nedostatek času ani nepříznivé počasí.

Zdroj: PR článek.