Homepage»Novinky na webu»Která lyžařská střediska bychom letos neměli vynechat?

Která lyžařská střediska bychom letos neměli vynechat?

Pondělí 30.listopadu 2020 v 09:10h Přečteno: 1753 x

Zimní měsíce už dávno nejsou to, co bývaly. Na třeskuté mrazy a bohatou sněhovou nadílku můžeme zřejmě zapomenout i letos. Přesto bychom neměli věšet hlavu. Pokud se na nás usměje štěstí a vládní restrikce nám to umožní, užijeme si sníh (byť z větší části umělý) alespoň na některých místech v Česku. Kam se během letošní zimy vyplatí vyrazit na lyže nebo na snowboard?

Kdy můžeme čekat první sněhovou nadílku?

Jelikož dosud není jisté, jak bude letošní zima vypadat (jak z hlediska počasí, tak z hlediska vývoje koronavirové epidemie), můžeme pouze spekulovat, která lyžařská střediska se otevřou a kdy dojde k zahájení zimní sezony. Pokud budeme vycházet z dat z minulých let, na lyže jsme pravidelně vyráželi koncem listopadu, přičemž na plnohodnotnou zimu jsme si museli počkat do prosince.


Která lyžařská střediska stojí za návštěvu?

Pokud budeme mít i letos možnost vydat se lyžovat, která lyžařská střediska ležící v Česku bychom neměli vynechat? Mezi nejoblíbenější areály se každoročně řadí Rokytnice nad Jizerou, malebný výhled do krajiny nám nabídne resort Dolní Morava a srdce se nám rozbuší při sjezdu extrémně prudké sjezdovky Šance na Špičáku.


Rokytnice nad Jizerou – nejdelší česká sjezdovka

V Krkonoších najdeme nejdelší českou sjezdovku, která snese porovnání i s těmi alpskými. Konkrétně se jedná o modrou Turistickou sjezdovku z Lysé Hory v Rokytnici nad Jizerou, která nám dopřeje sjezd v délce přes 3 kilometry při převýšení 650 metrů. Nevídaná je především šířka většiny sjezdovek, která značně zlepšuje požitek z jízdy.


Dolní Morava – malebný výhled z horské chaty

Morava, to nejsou jenom vinice a vinné sklípky. V zimě si tu můžeme dokonce i zalyžovat, a to v horském resortu Dolní Morava. Najdeme tu 8 sjezdovek různých stupňů obtížnosti v celkové délce přes 10 km, dětský skipark a také nově postavenou horskou chatu Slaměnka. Ta stojí ve výšce 1110 metrů nad mořem a nabízí se z ní úchvatný pohled na Králický Sněžník a údolí Dolní Moravy.

Špičák na Šumavě – adrenalinové lyžování

Jestliže toužíme po adrenalinu, měli bychom zamířit na Šumavu – konkrétně na sjezdovku Šance na Špičáku u Železné Rudy. V nejprudším místě dosahuje sklon 100 % neboli 45°, takže si sotva uvidíme pod lyže. Na rozdíl od jiných černých sjezdovek se navíc Šance ve své hlavní pasáži neupravuje, což z ní právem činí jednu z nejnáročnějších českých sjezdových tratí.


Pokud se při první sněhové nadílce chystáme vyrazit na lyže, měli bychom se ujistit, že nám stále dobře slouží. Nové lyže snadno pořídíme na Heurece, kde na nás čeká široká nabídka toho nejlepšího z českých e-shopů navíc s hodnocením reálných zákazníků.

Zdroj: Redakce e-pocasi.cz.