Homepage»Novinky na webu»Kutná Hora okouzlí celou rodinu

Kutná Hora okouzlí celou rodinu

Pátek 24.ledna 2020 v 09:00h Přečteno: 1215 x

Město Kutná Hora je krásné v každém ročním období. Určitě patří do mnoha jedinečných míst u nás v České republice, která stojí za to navštívit. V Kutné Hoře si to své najdou úplně všichni. Milovníci historických památek, umění, gastronomie i zábavy. Užijí si to tu malí, velcí, dospělí i děti.

Centrum města na vás dýchne historií a uvidíte opravdové skvosty. Město Kutná Hora vás ohromí svým krásným, historickým centrem města, které je zapsáno na seznamu UNESCO. Zde se soustřeďují ty nejvýznamnější památky, které rozhodně musíte vidět. Mezi ty nejkrásnější jednoznačně patří chrám sv. Barbory a sv. Jakuba, ve kterých se vám doslova zatají dech. Málokdo ví, jak krásné stavby stojí právě v Kutné hoře. Úžasná je i Kamenná kašna a Vlašský dvůr. Celé centrum Kutné hory nabízí jedinečný výlet do historie. Za zhlédnutí patří i Kostnice, která je zcela unikátně vyzdobena skutečnými kostmi. Najdete ji však už v trochu odlehlejší části města.

Galerie, muzea a koncerty

V Kutné Hoře navštivte i Galerii Středočeského kraje GASK, která zde pořádá nejrůznější výstavy, vernisáže a koncerty. Najdete ji v areálu velmi zdařile zrestaurované Jezuitské koleje. K těmto prostorám se navíc pojí okouzlující zahrady, ze kterých si užijete úžasný výhled na sv. Barboru a celé město. Různé výstavy jsou v muzeu Hrádek a ve Spolkovém domě. Zajímavostí je Muzeum tabáku, které najdete nedaleko vlakového nádraží. Navštivte určitě i zdejší stříbrný důl.

Stříbření Kutné Hory

Protože Kutná Hora bývala ve středověku díky svému značnému stříbrnému bohatství královským městem, koná se zde mnoho slavností a festivalů. Každý rok v červnu si na tuto dobu můžete zavzpomínat na tradičních slavnostech s názvem Stříbření Kutné Hory. Festival trvá několika dnů a ve městě probíhá velmi zajímavý program, zahrnující historické průvody v dobových kostýmech a rytířské souboje. Nechybí ani středověké tržiště, kde si nakoupíte něco k snědku, pití i suvenýry. Užijte si zde slavnosti vína a jedinečné gastronomie.

Zážitky pro děti, gastronomie i doprava

Pokud chcete udělat radost svým dětem, nezapomeňte navštívit společně Muzeum Lega nebo bobovou dráhu, která je nejdelší v České republice. Velmi dobře se najíte v některé ze zdejších restaurací nabízejících rozmanitou kuchyni. Do Kutné Hory se pohodlně dostanete i vlakem nebo autobusem. Pokud se sem vypravíte vlastním automobilem, v blízkosti centra najdete dostatek neplacených parkovacích míst. Doporučujeme se projít, protože v centru je parkování zpoplatněno.