Homepage»Novinky na webu»Kvalitní pracovní oděvy do deště vás ochrání před nepohodou

Kvalitní pracovní oděvy do deště vás ochrání před nepohodou

Čtvrtek 31.října 2019 v 17:20h Přečteno: 2566 x

Trávíte v práci hodně času venku? Pokud ano, jistě se s příchodem podzimu obáváte nepříjemného počasí kdy mrholí, prší nebo přímo leje jako z konve. Investujte do kvalitních pracovních oděvů do deště, které vám poskytnou dostatečný komfort před vlhkem a chladem.

Ochranné pracovní oděvy do deště ocení určitě cestáři, lesníci, rybáři, pracovníci ve stavebnictví i další profese, které musí chtě nechtě do deště. Mít v záloze oděv chránící před mokrem se vám bude hodit i ve chvíli, kdy potřebujete pouze přeběhnout z místa na místo a venku je zrovna liják, že by ani psa nevyhnal.

Vybírejte oděv do deště podle vašich potřeb

Každé povolání vyžaduje jinak přizpůsobený pracovní oděv a platí to i pro oděvy poskytující ochranu proti dešti. Na občasné přeběhnutí po venku vám postačí oděv vyrobený z voděodolného materiálu. Na přímý pobyt v dešti a vlhku už ale budete potřebovat voděodolný oděv, který je vyroben nejen z voděodolného materiálu, ale má také speciálně řešené švy.

Při výběru se můžete orientovat podle normy EN 343. Oděvy, které normu splňují, jsou odolné proti dešti a sněhu, zlepšují odvádění vlhkosti pryč z oděvu a poskytují dobrou prodyšnost, abyste se během práce nezpotili. Norma rozděluje voděodolnost i prodyšnost oděvů do 3 tříd.

Na výrobu nepromokavých pracovních oděvů do deště se uplatňují materiály jako je:

  • polyethylen
  • polyester v kombinaci s PVC
  • polyesterové mikrovlákno s membránou
  • laminovaný polyester
  • pracovní bundy
  • pláštěnky
  • pláště
  • ponča
  • obleky
  • pracovní kalhoty do pasu nebo s laclem

Obléknout můžete voděodolné:

Buďte vidět za deště i v noci

Za deště i za drobného mžení je zpravidla snížená viditelnost a pokud navíc pracujete v noci, měl by být váš pracovní oděv nejen voděodolný, ale také reflexní. Oděvy s vysokou viditelností se podle normy EN ISO 20471 dělí na 3 třídy, podle toho, jakou viditelnost poskytují.

Reflexní oděvy se podle normy dělí na:

  • Oděvy s fluorescenčním podkladem
  • Oděvy z retroreflexního materiálu
  • Oděvy z materiálu s kombinovanými vlastnostmi

Více o reflexních pracovních oděvech si můžete přečíst v článku zde.

Kromě oděvů do deště myslete i na další doplňky do nepohody

Abyste se cítili příjemně i když je venku nečas, poslouží vám dobře funkční spodní prádlo, pohodlná pracovní trička, teplé mikiny a svetry i kvalitní voděodolná pracovní obuv. Na mokré cesty a silnice se hodí voděodolné polobotky, do bláta i na chůzi po staveništi už budete potřebovat kotníkovou obuv anebo vysokou pracovní obuv. Pokud očekáváte, že se budete brodit loužemi, vsaďte na holínky nebo galoše.

Například kotníková pracovní obuv TIGER S3 SRC má kompozitní tužinku, antistatickou a protiskluzovou podrážku odolnou jak olejům, tak proti propíchnutí. Svršek obuvi je voděodolný a je vyroben z kvalitní lícové kůže.

 

Vybavte se na sychravé dny předem a vyzrajte na prochladnutí i nepříjemné rýmičky. Pracovní oděvy do deště zlepší vaše pracovní nasazení, protože budete v suchu a teple.

Náš tip: Širokou nabídku pracovních oděvů a dalších ochranný pracovních pomůcek, a nejen do deště, najdete zde

Zdroj: PR článek.