Homepage»Novinky na webu»Květnové počasí bude teplé. Ohrozí to MS v hokeji 2017?

Květnové počasí bude teplé. Ohrozí to MS v hokeji 2017?

Pátek 17.března 2017 v 20:39h Přečteno: 3560 x

Květen je oblíbeným jarním měsícem, kdy teploty dosahují poměrně příjemných hodnot. I přes to stále nedochází ke změnám termínu hokejových šampionátů. A tak se MS v hokeji 2017 bude stále konat.

Pokud se podíváme na počasí v květnu konkrétněji, musíme říci, že si dlouhodoběudrží svou stabilitu. V rámci začátku měsíce, kdy se lze těšit i na MS hokej 2017, bude možné očekávat teploty, které se budou pohybovat okolo osmnácti až dvaceti stupni. Podle dlouhodobé předpovědi bude začátek tohoto měsíce i příjemně slunečný. Je tedy jasné, že pro milovníky pobytu venku bude začátek měsíce doslova dokonalý.

Vyšší teploty MS v hokeji 2017 neohrozí

Ani následující týdny by neměly být jiné. Dlouhodobá předpověďříká, že teploty se budou v poloviněměsíce držet nad dvaceti stupni a podnebí by mělo být spíše slunečné. I přes takto vysoké teploty se nedá říci, že by bylo ohroženo konané MS v hokeji 2017. Díky moderním halám ve Francii a Německu by měl být led dokonale uchlazen a klima v halách by vysoké teploty venku také ohrozit neměli. Dané počasí může být ideální pro fanoušky, kteří se rozhodnou pro sledování venku, na velkoplošných obrazovkách. Sice mohou udeřit lokální přeháňky nebo krátkodobé bouřky, ale dlouhodobý a vytrvalý déšť se rozhodně nepředpokládá.

Jak bude po skončení Mistrovství světa v hokeji 2017?

Závěr měsíce května bude poměrně proměnliví. Pokud se podíváme na posledních deset dní, tedy na dobu po tom, co skončí Mistrovství světa v hokeji 2017, bude nutné říci, že počasí bude poměrněproměnlivé. Teploty budou skákat od osmnácti stupňů, až k hodnotám kolem 25 stupňů Celsia. To jasněznačí slunečnou oblohu bez mraků. Ta však bude v některých dnech střídána s oblačností a bouřkami. Ty budou vznikat právě v důsledku tepla. Budou však krátkodobé, v rámci vždy jenom jednoho dne a ten následující už budce na srážky opět velmi chudý. 

Zdroj: PR článek.