Homepage»Novinky na webu»Látkovou nebo koženou sedací soupravu?

Látkovou nebo koženou sedací soupravu?

Pondělí 29.července 2019 v 08:51h Přečteno: 1786 x

Bydlení - Zvažujete pořízení nové sedací soupravy a váháte, zda koupit koženou či látkovou? Přinášíme vám pár tipů, které mohou váš výběr ulehčit. Při nákupu nové sedací soupravy myslete i na to, že obývák je srdcem vaší domácnosti. Při jeho zařizování se nevyplatí škudlit.

Raději investuje větší množství financí s myšlenkou, že kvalitní vybavení vydrží mnohem déle. Každý materiál má své plusy a mínusy (jak látka-tak kůže), vnímání na volbu materiálu se může domácnost od domácnosti lišit.

O bydlení: Kožená sedací souprava

Není pravdou, že kožené sedací soupravy jsou určeny jen pro náročné uživatele. Kožené sedačky mohou být dnes cenově dostupné každému. Tudíž si je může pořídit úplně každý. K velkým plusům kožených sedacích souprav bezesporu patří fakt, že vypadají skvěle v každém interiéru. Na pohled jsou luxusnější než běžná látková sedačka. Kůže je symbolem elegance a mnohem lépe ji sladíte se zbytkem vybavení.

Na dotek je příjemná, dobře se udržuje. Což ocení domácnosti, kde jsou alergici. Nicméně když už jsme zmínili údržbu, kožená sedací souprava vyžaduje údržbu pravidelnou – tedy pravidelné ošetřování kůže speciálními přípravky. Tento typ sedací soupravy ocení i domácnosti s malými dětmi či domácími mazlíčky, právě proto, že ji stačí setřít od nečistot. Ovšem pozor, ostrými předměty se dá snadno a nenávratně poškodit.

Jak se bydlí s látkovou sedací soupravou

U látkových sedaček je výhodou, že jsou levnější a v téže ceně jako je kožená dostanete ke gauči ještě i křeslo a potah na výměnu. Tedy pokud je snímatelný. Ten stačí jednoduše vložit do pračky a vyprat. Díky možnosti měnit potahy můžete změnit vzhled interiéru, jako mávnutím kouzelného proutku.

Látkových sedacích souprav je na trhu i mnohem větší výběr. Na druhou stranu látka v sobě drží prach, roztoče a tudíž budete muset často potah prát. Podaří-li se vám něco na sedačku rozlít, pak nejspíš na ní zůstane již trvale flek. Některé látky jsou velice příjemné na dotek a oceníte je i v létě – přeci jen na kožené sedačce se snáze zpotí zadnice.

Potah na sedací soupravu

To, zda dáte přednost kožené sedací soupravě či látkové, je otázkou vašich priorit, životního stylu, vkusu, finančních možností. Tak či onak oba typy sedaček je možné opatřit potahem (přehozem), který je nejen skvělým designovým prvkem, ale i ochráncem.

Zdroj: Časopis o bydlení

Zdroj: PR článek.