Homepage»Novinky na webu»Lze získat půjčku pro podnikatele i se záznamy?

Lze získat půjčku pro podnikatele i se záznamy?

Úterý 25.května 2021 v 07:11h Přečteno: 1697 x

Dříve bylo pro začínající podnikatele velice těžké najít vhodný finanční produkt. Doba se mění a dnes už je cesta daleko jednodušší. Taková online půjčkabyla v mnoha případech podmíněna doložením daňového přiznání z jednoho nebo dvou předešlých období. Úvěr u banky také nemohl získat klient, který měl záznamy v registrech dlužníků. Půjčka s registry je nicméně stále možná u některých poskytovatelů nebankovních půjček.
 

·  Důležité registry dlužníků jsou tři.

·  BRKI, NRKI a SOLUS. 

-  V registrech BRKI (Bankovní registr klientských informací) a NRKI (Nebankovní registr klientských informací) jsou soustředěny informace o splacených i nesplacených úvěrech bankovních a nebankovních domů. Objevují se zde informace o opožděných úhradách. Často se může jednat o zanedbatelné částky v řádu několika korun. 

-  Registr SOLUS shromažďuje informace od úvěrových společností, bankovních institucí i mobilních operátorů nebo prodejců energií. 

Nové šance pro podnikatele

I přesto, že máte záznam v některém uvedeném registru, můžete za určitých podmínek získat jako podnikatel půjčku od banky. Úvěr je ale omezen půjčenou částkou a dobou, po kterou bude podnikatel vykonávat činnost. Většinou by mělo podnikání trvat alespoň jeden rok. Tato půjčka bez registru může tedy pomoci vyřešit nedostatek financí do začátku podnikání. Informace o bankovních produktech vám poskytne hypoteční kalkulačka

·  Další možností je nebankovní půjčka od některého nebankovního poskytovatele. 

-  Tyto produkty ale bývají spíše nevýhodné. 

Je tedy zapotřebí dobře hledat a také si zjistit veškeré dostupné informace o vybraných věřitelích. Neschopnost splácet své závazky by mohla přerůst do velkého zadlužení, ze kterého je složitá cesta. Poslední možností, jak vyřešit dluhovou past, je osobní bankrot neboli oddlužení. Ten se dostává ke slovu v případech, že už není jiné řešení. 

-  Pokud je zapotřebí oddlužení nemovitosti, pak se dá využít zpětný odkup nemovitosti, který může tento problém snadno vyřešit.

Zdroj: Lundea.