Homepage»Novinky na webu»Magazín finance radí: Jak si vydělat peníze na blogu

Magazín finance radí: Jak si vydělat peníze na blogu

Čtvrtek 25.dubna 2019 v 19:00h Přečteno: 1918 x

Magazín finance vyhodnotil, že jestli něco patří k oblíbeným činnostem, které umožňují navíc vydělat si nějakou tu korunu, pak je to blogování. Díky němu si můžete vydělat peníze jak z domova, tak dovolené a spojit příjemné s užitečným.

V ČR existuje mnoho blogů zabývajících se módou, cestováním, zdravým životním stylem, domácími mazlíčky, bydlením, kosmetikou, jídlem, fotografováním a vším, co jen vás napadne. Témata a možnosti jsou neomezené.

Web o financích radí, jak založit blog?

Píšete a publikujete to, co vás baví a ještě si můžete vydělat. Založení webové stránky lze provést na wordpressu a existují kurzy (placené i zdarma), které vás celým procesem krok za krokem provedou. Dokonce je možný i výběr šablony zdarma. Jediné, co musíte uhradit je doména a webhosting, což je několik stovek a rozhodně vás to nezruinuje.

O čem je psaní článků na blog?

Blogování – tedy psaní článků a vkládání obrázků/fotografií samo o sobě výdělečné není. Nicméně čím zajímavější a bohatší web budete mít, tím větší šance, že vám poroste návštěvnost. To by mělo být vašim cílem. Protože o web či blog, který jde vidět, je zájem. Moderní blogování není tedy pouze o psaní článků, které se vám líbí, ale o propagování reklamy pro jiné. Jak tedy pomocí blogu vydělat?

Zveřejnění reklamy – bannery

Nejčastěji využívaným způsobem reklamy je Sklik – kdy vám do peněženky plynou peníze za proklik. Zkrátka se na vašem webu zobrazuje reklama, když na ní lidé kliknou, skočí vám za to odměna. Čím větší návštěvnost webu, tím větší je pochopitelně odměna.

Sitewide odkazy

Další formou reklamy mohou být sitewide odkazy. Jedná se o vložení reklamy na boční panel, kde například doporučíte čtenářům, kde koupit nejlepší domácí potřeby či sítě do oken proti hmyzu apod.

PR články

Mimo Skliku a sitewide odkazů si můžete vydělat i prostřednictvím PR článků, které umístíte na svůj web. Když budete PR článek i psát, máte pochopitelně oděnu nejen za umístění, ale i za sepsání textu. To už vyžaduje krapet zkušeností a praxe. Nicméně nic, co by se člověk nezvládl naučit. Cenu za publikaci PR článků si určujete sami včetně odměny za sepsání. Může se jednat od 150 Kč po 1000 Kč a více. Záleží jak moc je váš blog/web navštěvovaný a na kolik si svou práci ceníte.

Affiliate spolupráce

Už jste možná slyšeli termín affiliate – jste prakticky zprostředkovatel, který doporučuje produkty nebo služby. Pokud někdo klikne na reklamu umístěnou na vašem blogu a koupí produkt, skočí vám odměna. Obvykle od 5 do 20 %.

Zdroj: PR článek.