Homepage»Novinky na webu»Magazín finance Vám poradí, jak požádat o zvýšení platu

Magazín finance Vám poradí, jak požádat o zvýšení platu

Čtvrtek 14.března 2019 v 10:24h Přečteno: 2754 x

Aktuality radí jak si požádat o zvýšení platu. Nabyli jste dojmu, že už jste v práci na takové úrovni, že si zasloužíte lepší finanční ohodnocení? Pak si jednoduše o zvýšení platu požádejte. V naší zemi je ještě stále mnoho lidí, kteří raději nadávají, ale nikdy si o vyšším platu s vedením otevřeně nepromluví. Nedělejte i vy tuto chybu a perte se o svá práva. Jste-li přesvědčení, že přišla doba, kdy si zasloužíte navýšení platu, běžte si o tom se šéfem promluvit. Přinášíme vám pár tipů, jak na to.

Načasování

Podat takovou žádost se vyplatí promyslet a rozhodně je vhodné správné načasování. Určitě nezkoušejte žádat v době, kdy je ve stresu, naštvaný, řeší pracovní problémy. Zkuste se s ním domluvit, kdy bude mít na vás čas.

Půjčky

Magazín Finance dále uvádí:

Někteří šéfové moc dobře vědí, co vše jste pro společnost vykonali. Nicméně najdou se tací, co mají velmi krátkou paměť. Proto si připravte svá esa. Přivedli jste do firmy nové klienty? Zvládli dokončit s úspěchem důležitý projekt? Přispěli jste něčím větším anebo jsou to vaše léty nabyté zkušenosti?

Buďte realističtí

Pokud jste během pěti let o zvýšení platu nežádali, nemůžete se snažit dohnat vše naráz. Většinou se žádost o vyšší plat podává po dvou letech, neučiní-li tak zaměstnavatel sám. Procentuálně se navyšování platu pohybuje od 5 do 10 % v závislosti na hospodářském výsledku společnosti. Takové navýšení má určitě větší šanci, než žádat o 20 či 30 %. Zkusit můžete i vyjednávat. Navrhněte navýšení o 10 % a vznikne prostot pro vyjednávání na třeba 7 %.

Rande

Epocha magazín se přiklání k názoru:

Může se stát, že vaše žádost bude zamítnuta. Pak se uklidněte, zhluboka dýchejte a nepropadejte vzteku, který nic neřeší. V klidu se zeptejte na důvody a předpoklady, které se od vás očekávají, aby žádost mohla být vyslyšena? Dohodněte si nový termín setkání, kdy budete moci přijít požadavek opakovat. A pokud je váš zaměstnavatel vydřiduch, lakomec a nelida, hledejte lepší pracovní místo, kde vaší snahu ocení.

Zdroj: PR článek.