Homepage»Novinky na webu»Murghab a Pamir Highway – extrémní kouzlo drsných hor

Murghab a Pamir Highway – extrémní kouzlo drsných hor

Pátek 10.srpna 2018 v 15:00h Přečteno: 1628 x

Chcete-li se vydat na opravdu dobrodružnou cestu do nekonečných hor, určitě je tou správnou volbou navštívit Pamir Highway a jedno z nejizolovanějších míst světa – Murghab na východě Tádžikistánu. Cesta plná skvělých zážitků. Připravte se drsné vysokohorské počasí v třetím největším pohoří na světě. Prožijte neopakovatelné zážitky právě zde v Pamiru. Spoustu rad k těmto cestám najdete na serveru Pasapusu.cz.

Murghab – badachšánská izolace

Je to jedno z nejizolovanějších obydlených míst na světě. Leží ve východním Tádžikistánu ve výšce 3600 m.n.m. Murghab je jedním z míst, které je součástí tzv. Pamir Highway, silnice vedoucí skrz Pamir ve výškách přes 4000 m.n.m. Nejbližší město je na sever i na jih přes 300 km a jižním sousedem je Afghánistán. Poznejte život v téměř naprosté izolaci od okolního světa, život v místě sevřeném Pamirem. Nádherné scenérie Pamiru a samota všude na dohled – to je sen každého dobrodruha. Je to část světa, kde žijí lidé v drsných podmínkách. Murghab je součástí Horského (Horního) Badachšánu. Žije zde asi 4000 obyvatel. Vydejte se na dobrodružnou cestu do Murghabu, zážitky budou jistě stát za to.

Murghab

M41 Pamir Highway

Jedinečné zážitky Vám připraví cestování po Pamirské dálnici M41, známé jako Pamir Highway. Tahle Pamirská dálnice vede přes Afghánistán, Uzbekistán, Tádžikistán a Kyrgyzstán v centrální Asii. Cesta plná nádherných scenérií Pamiru. Projet alespoň část téhle dálnice vedoucí skrz nekonečné horské masivy patří určitě ke snům mnoha cestovatelských nadšenců. Chcete-li zažít něco výjimečného, tahle cesta je velkou výzvou. Projeďte se po dálnici, která spojuje významná města centrální Asie uprostřed tohoto pohoří, které Vás nadchne svým rozsahem a výškou. Hledáte-li dobrodružství, Pamir Highway bude zajisté Vaše cesta snů. Tak už jste připraveni vyrazit?

Zdroj: PR článek.