Homepage»Novinky na webu»Nebankovní půjčky, dobrý sluha, ale zlý pán

Nebankovní půjčky, dobrý sluha, ale zlý pán

Čtvrtek 18.července 2019 v 05:00h Přečteno: 1424 x

Neustálé řešení špatné finanční situace rozhodně není nic příjemného. Člověk má co dělat, aby vůbec poplatil běžné náklady jako je nájem, energie a potraviny. Za předpokladu, že jsou tyto problémy dlouhodobé nevyřeší jej žádný úvěr, ale změna návyků. Nejen, že budete nuceni omezit výdaje, ale také se rozloučit s alkoholem, či cigaretami. Rozhodně nelze tvrdit, že by každý člověk co nevyjde s penězi byl alkoholik nebo vykouřil 4 krabičky cigaret denně, ale je nutné si sáhnout do vlastního svědomí a zapracovat na sobě. 

Pokud nejste spokojeni se svým zaměstnáním udělejte něco pro to, aby vám alespoň zvýšili plat a nebo jej opusťte. Nenechte si celý život šlapat po hlavě!

Peníze ve formě nebankovní půjčky se dají použít na mnoho užitečných věcí jako je studium, investice a nebo na bydlení. Půjčenou částku nevkládejte do věcí, které vám z dlouhodobého hlediska nic nepřinesou. Máme na mysli třeba nákup dárků na vánoce nebo financování zahraniční dovolené.

Typy nebankovních půjček 

Předtím než si půjčíte u nějaké nebankovní společnosti je potřeba zvolit ten správný úvěrový produkt:

Nebankovní půjčka do výplaty

Tento typ úvěrů využívají lidé hlavně ve chvílích, kdy je překvapí nečekaný výdaj v podobě poruchy domácího spotřebiče a nebo nedoplatku za služby. Je pravdou, že přeplatky u této služby bývají poměrně vysoké, proto raději využívejte nabídek na první úvěr s 0 % úrokem.

Nebankovní dlouhodobá půjčka

Mnoho společností se zabývá i dlouhodobými půjčkami se splatností až několik let. Zpravidla bývají bezúčelové, tudíž zapůjčené peníze můžete použít na cokoliv bez dokládání faktur. Před tím než podepíšete smlouvu je velmi důležité dostatečné seznámení s úrokovou sazbou, výši RPSN a dalšími náležitostmi jako je možnost předčasného splacení atd.

Nebankovní konsolidace půjček

Rádi byste popíjeli gin tonik na pláži, ale místo toho máte na krku tolik půjček, že je nemůžete ani spočítat? Za předpokladu, že nejste se žádnou splátkou pozadu je možné, aby vám byla nabídnuta konsolidace půjček, neboli sloučení několika závazků do jednoho. Nemusí to být pouze úvěry, ale také kontokorenty, leasingy a nebo kreditní karty. Ušetříte na splátkách a rovněž budete splácet jen jednu půjčku.

P2P půjčka

Další skupinou jsou takzvané P2P úvěry mezi jejichž zástupce patří třeba Zonky, Bankerat nebo Žlutý meloun. Ty spočívají v tom, že peníze vám nepůjčí žádná instituce, ale přímo investoři, kteří jsou na platformě zaregistrováni. Díky tomu lze ušetřit na úrokových sazbách nemalé náklady.

Výhody nebankovních půjček

  • peníze do několika minut na účet
  • rychlé řešení v případě nouze
  • první malá půjčka je obvykle zdarma

Nevýhody nebankovních půjček

  • vysoké úrokové sazby a RPSN
  • riziko předlužení
  • nebezpečí dluhové pasti
  • vysoké sankce pokud nedodržíte smlouvu

Pro koho jsou nebankovní půjčky určené?

Nebankovní půjčky jsou určeny jen pro toho, kdo je dostatečně bonitní, tudíž je schopný své dluhy včas splácet. Mohou je využít jak zaměstnanci, tak i podnikatelé nebo důchodci.

Kdo by se měl nebankovním půjčkám vyhnout?

Rozhodně člověk, který má několik záznamů v registrech dlužníků nebo se nachází v exekuci, či insolvenci. Úvěry jsou také nebezpečné pro občany, jejichž příjem není stabilní.

Časté otázky k nebankovním půjčkám

Jaké jsou základní podmínky pro to, aby mi byla nebankovní půjčka schválena?

Každá společnost si klade rozdílné nároky, ale nejčastěji budete potřebovat:

  • email a mobilní telefon
  • platný občanský průkaz
  • výpis z bankovní účtu za poslední 3 měsíce
  • potvrzení o příjmu, které vám podepíše zaměstnavatel
  • druhý doklad totožnosti (pas, rodný list, zbrojní průkaz, řidičský průkaz)

Nemám vlastní bankovní účet, půjčí mi?

Ačkoli většina poskytovatelů požaduje vlastní bankovní konto existují i společnosti, které vám finance vyplatí přímo na ruku v hotovosti.

Nemohu doložit příjem, má smysl žádat o úvěr?

Bez stálého příjmu nelze nebankovní půjčku čerpat.

Může i člověk s negativním záznam v registru dlužníků obdržet peníze?

I takový klient může žádat o půjčku, ale šance na její získání mohou být nižší.

A co když jsem v exekuci?

Drtivá většina firem nepůjčuje lidem, kteří se nachází v exekuci

Jsou nebankovní půjčky bezpečné?

Samozřejmě jak pro koho, pokud je vaše platební morálka v pořádku nemusíte se ničeho obávat.

Zdroj: PR článek.