Homepage»Novinky na webu»Nebankovní půjčky, vyplatí se?

Nebankovní půjčky, vyplatí se?

Úterý 26.září 2017 v 09:00h Přečteno: 1877 x

Jaké pro a proti skrývají nebankovní půjčky? Na co si dát pozor. V jakých situacích bychom měli uvažovat o půjčce a kdy je lepší najít pomoc jinde.

V České republice jsou velmi často vyhledávané nebankovní půjčky. Může se tento typ úvěrů vyrovnat bankovnímu sektoru nebo ne? V bance vám zpravidla nabídnou lepší podmínky, ale na druhou stranu jsou mnohem přísnější v posuzování žádostí. Pokud jste například zapomněli uhradit dva měsíce po sobě účet za mobilní služby může se stát, že získáte negativní záznam v registru dlužníků. Někteří lidé na to přijdou až poté, co jim zamítnou na pobočce jejich žádost o úvěr. Můžete požádat o výpis z těchto registrů, aby jste zjistili jak na tom jste, ale samotný výmaz může být velmi zdlouhavý. Pomoci vám může rychlá nebankovní půjčka, kde máte šanci i přesto, že máte negativní záznamy v registrech.

Kolik mohu získat?

Nebankovní společnosti se zpravidla zaměřují na malé krátkodobé půjčky se splatností do 30-ti dnů. Prodloužení možné je, ale za poplatek, který není nejnižší. Úroková sazba a výše RPSN jsou vysoké, proto si dejte pozor na pozdní splacení. Pokud budete ignorovat uhrazení i malé částky může se vám to opravdu vymstít, protože se započítává každý den z prodlení. I online půjčka může být výhodná, stále více společností zavádí nabídky prvního úvěru s nulovým úrokem, což může být před výplatou velmi nápomocné. Doporučujeme si vzít půjčku pouze tehdy, když je váš příjem dostatečně vysoký a stabilní. Nabídka je vysoká, proto si zbytečně neberte předražené úvěry. Vždy přemýšlejte dopředu, máte dluh z čeho uhradit, znáte veškeré informace? Je možné půjčku splatit předčasně? Lze si sjednat splátkový kalendář v případě, že nejste schopni splácet včas? Pozor na skryté poplatky.

Rychlé půjčky ihned bychom měli využít pouze ve výjimečných situacích, kdy už nenalézáme jiné řešení a i přesto by nás tyto vzniklé závazky neměli příliš omezovat.  Získat můžete i větší finanční hotovost, ta je nejčastěji použita na rekonstrukci domu nebo na nákup nového či ojetého automobilu.

Zdroj: PR článek.