Homepage»Novinky na webu»Nezáleží na počasí, ale na vhodném oblečení

Nezáleží na počasí, ale na vhodném oblečení

Úterý 18.prosince 2018 v 07:00h Přečteno: 1661 x

Umět se vkusně obléct patří mezi základní dovednosti, které by měl ovládat opravdu každý. Není ovšem důležité jenom to, jestli nám správně ladí pásek s botami, nebo šaty s novou kabelkou. Stejně tak důležité je totiž umět odhadnout, jaké oblečení zvolit pro jakou příležitost, nebo do jakého počasí. Protože i v tom nejlepším outfitu, který je podle pravidel etikety zcela v pořádku, můžete na nesprávném místě vypadat ve výsledku směšně.

Oblečení dopředu promýšlejte

Samozřejmě, že pro to není vždycky dostatek času, ale je dobré si věci dopředu plánovat. Ať už se jedná o zvládnutí důležitých úkolů, pracovní schůzky nebo zrovna oblečení. Oblékání, nebo dokonce samotný výběr oblečení ve spěchu totiž nakonec může dopadnout naprosto katastrofálně

Tím nejlepším, co můžete udělat, je naplánovat si dopředu, co si jaký den vezmete na sebe. Už příliš nezáleží na tom, jestli se rozhodnete toto rozhodnutí udělat vždycky večer před spaním, nebo třeba v neděli na celý pracovní týden. Důležité je mít systém a ten se snažit dodržovat.

Mějte oblečení pro každou příležitost

Vaše plánování může velmi rychle skončit ve chvíli, kdy zjistíte, že vlastně nemáte, co na sebe. Velká spousta lidí má sice plnou skříň oblečení, ale jen pro jednu příležitost nebo jen do určitého počasí. I když můžete namítat, že víte, jaké oblečení potřebujete a v jakém se cítíte dobře, každý by měl mít doma oblečení vhodné pro všechny příležitosti.

Základem šatníku by tak mělo být formálnější oblečení pro slavnostnější příležitosti, plesy nebo návštěvu divadla, volnočasové oblečení pro běžný den a potom sportovní oblečení. A to všechno samozřejmě přizpůsobené všem ročním obdobím a klimatickým podmínkám.

Formální oblečení – dress code

Dress code je v podstatě ve společnosti obecně uznávaný vzor, nebo soubor pravidel pro oblékání. Jedná se o pravidla, která určují, jaké oděvy jsou vhodné do zaměstnání, na úřadech nebo při různých společenských událostech.

První typ, který si představíme j tzv. black tie. Jak už název napovídá, nejdůležitější barvou bude v tomto případě barva černá. Pro muže je předepsán tradiční černý smoking (nikoliv jen černý oblek) s bílou košilí a černým motýlkem. Pravidla pro ženy jsou potom mírně jednodušší. Úplně ideální je večerní toaleta černé, tmavě modré nebo vínové barvy. Samozřejmostí jsou také boty s uzavřenou špičkou a hlavně punčochy.

Semi formal od mužů sice vyžaduje oblek, ale pravidla se liší podle situace. Samozřejmě nic nezkazíte klasickým černým nebo tmavě modrým oblekem, ale ani světlejší barvy nemohou být považovány za porušení dress codu. U žen je vhodný elegantní kostýmek nebo koktejlové šaty.

Business causal je vyžadován především na pracovišti nebo u pracovních schůzek. Pánové mohou s klidem v duši vyměnit košili za elegantní polo tričko, oblekové kalhoty za plátěné chinos a klasické sako za sportovní. Rovněž zde není vyžadována kravata. Pro ženy jsou asi nejvíc ideální pouzdrové šaty, sukně nebo společenské kalhoty. Jako svršek se určitě hodí halenka nebo košile.

Výhodou formálního oblečení je to, že prakticky nemusíte řešit počasí venku, protože většina akcí vyžadující formální dress code se koná uvnitř.

Sportovní a volnočasové oblečení

Zde je velmi důležité odlišovat volnočasové oblečení od sportovního oblečení. Sportovní oblečení je zkrátka a jednoduše určeno jen pro sport, je tvořeno většinou funkčním materiálem, který dokáže eliminovat pot a v žádném případě se nehodí jako oblečení do města. U obou typů je samozřejmě velmi důležité dbát na to, abyste měli dostatečnou zásobu oblečení pro všechna roční období. Protože jak se říká, neexistuje špatné počasí, jen špatně oblečený člověk.

Důležitá je i obuv

Stejně důležitá je samozřejmě i obuv. Opět zde platí pravidlo, že je důležité mít vhodnou obuv vzhledem k místu a počasí, kam se zrovna chystáte. Něco jiného si přeci jen vezmeme na ples a něco jiného zase na několikadenní túru. I zde je samozřejmě důležité dbát na etiketu a sportovní obuv nosit pouze při sportu. A pokud chcete při nákupu nových bot ušetřit můžete využít Footshop slevový kód a udělat si radost s velkou slevou.

Nakupujte výhodně

Počasí může být různé, ale ve správném oblečení nikoho rozhodně nezaskočí. Stačí jen vědět, jak se vlastně správně oblékat a nakupovat kvalitní oblečení od prověřených značek. V žádném případě neplatí, že kvalitní značkové oblečení musí být zbytečně drahé. Většina zavedených značek několikrát do roka pořádá velké výprodejové akce a mají spousty výhod pro své stálé zákazníky. Například Hervis slevy nabízí vždy na začátku sezóny a rozhodně nejsou malé.

Dalším způsobem, jak na nákupech ušetřit jsou různé slevové kupony, věrnostní programy nebo doprava zdarma po omezenou dobu. Internetový obchod s prádlem Triola slevové kupony poskytuje jak svým stálým, tak novým zákazníkům a jedná se o skvělý způsob, jak při nákupech ušetřit nemalé částky.

Zdroj: PR článek.