Homepage»Novinky na webu»Odložte si termín daňového přiznání

Odložte si termín daňového přiznání

Pátek 5.ledna 2018 v 08:36h Přečteno: 2702 x

Termín, kdy máme podávat daňové přiznání, se neúprosně blíží. Letos je poslední termín stanoven na 2. dubna 2018. Vy však můžete využít možnosti odložení termínu daňového přiznání.

Jak odložení termínu podání daňového přiznání funguje

Daňový poradceMožnost odložení termínu daňového přiznání je užitečné hned z několika důvodů. Nemáte na konci března stále ještě všechny podklady pohromadě nebo nemáte zpracované účetnictví? Odložit termín pro podání daňového přiznání až do 30. června 2018 vám přinese výhodu v podobě získání více času na úhradu daní v případě,že vzniká daňová povinnost. Vyhnete se také nežádoucím poplatkům a penále za pozdní podání či platbu. Využít odkladu podání daňového přiznání mohou využít jak fyzické osoby, tak osoby právnické.

Sjednáním si služby daňového poradce získáte tři měsíce času navíc na to, abyste si své účetnictví dali do pořádku. Objednat si tuto službu můžete online. Následně je potřeba do 2. dubna doručit příslušnému finančnímu úřadu plnou moc k podání přiznání daňovým poradcem. Tím se vám povinnost oddálí do 30. června.

Výhody odložení termínu daňového přiznání

Ne každá fyzická či právnická osoba stíhá mít v pořádku své účetnictví a podklady pro daňové přiznání v řádném termínu. Díky možnosti odkladu daňového přiznání získáte hned několik výhod:

  • odložením získáte klid pro přípravu podkladů na daňové přiznání i na přehledy sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění
  • odložíte si nutnost placení daní z příjmů o 3 měsíce
  • platbu nové zálohy na daň z příjmu si posunete o 6 měsíců
  • odklad si můžete odečíst jako nákladovou položku

 

Obrátíte-li si na daňového poradce, můžete si objednat nejen službu odkladu daňového přiznání, ale také možnost sestavení daňového přiznání. Daňový poradce vám rovněž zaručí přípravu podkladů a optimalizaci daňového základu.

Zdroj: PR článek.