Homepage»Novinky na webu»Parkour Brno - trénink za každého počasí

Parkour Brno - trénink za každého počasí

Úterý 23.dubna 2019 v 06:00h Přečteno: 1997 x

Co je to parkour? 

Spoustě dětí a mladých lidí dnes učaroval parkour. Backflip, cat balance, drop, balance, lazy…to je pár základních parkourových technik. A o co vlastně jde? Jak a kde s parkourem začít? Měli by se rodiče děsit, když jejich potomek o parkouru často mluví a touží se stát malým ninjou? Určitě ne! Jen je třeba začít pod vedením zkušených trenérů, kteří Vaše děti naučí základům bezpečně na některém z pravidelných parkour kroužků.

Parkour je tréninková metoda, při které parkourista překonává různé překážky ve svém přirozeném prostředí. Všude kolem nás jsou různá schodiště, zídky, zábradlí, stromy, betonové zdi a všelijaké další překážky, na kterých si člověk může vyzkoušet svou mrštnost, sílu a užít si radost z pohybu. Každá překážka představuje novou výzvu. Parkourista vždy hledá nejkratší a nejsnadnější cestu, jak se dostat z bodu A do bodu B. K tomu využívá své vlastní tělo, svaly a hlavně hlavu, protože rychlá reakce je nezbytná.

Skvělé na parkouru je, že se dá trénovat za každého počasí.

Parkour Brno? Zkuste Zohir! 

Parkour Brno - jedině Zohir! Zohir patří k průkopníkům parkouru v Česku. Od roku 2018 běží po celé republice pravidelné kroužky a již v roce 2013 se uskutečnil historicky první parkourový tábor – Zohir Camp. Také v Brně organizuje Zohir parkour kroužky pro děti. Parkour kroužky Brno jsou určené pro děti ve věku 9 až 13 let a můžete si vybrat ze dvou míst:

  • ZŠ Horáckého nám. Brno
  • ZŠ Žebětín

Mimo pravidelné parkour kroužky je oblíbený i parkour workshop, dálková škola parkouru nebo prázdninové parkour campy (letní tábory).

  • Parkour workshop je jednodenní akce, vhodná pro začátečníky i pokročilé. Účastníci jsou na začátku rozděleni do menších skupinek a třenéři jim pak připraví individuální porgram podle toho, jaké zkušenosti mají. Na jednotlivých stanovištích se učí základům akrobacie, klasické parkourové přeskoky nebo pokročilejší prvky jako jsou salta, přemety a otočky.
  • Dálková škola parkouru – tady jde o dlouhodobý trénink rozdělený do několika po sobě navazujících tréninkových boků. Je ideální pro ty, kteří se nemohou tréninku parkouru účastnit pravidelně během týdne na kroužcích, a přesto by se chtěli v této oblasti neustále zlepšovat.
  • Prázdninové parkour campy – pro mladší děti je vhodný týdenní pobyt – Parkour letní tábor. Děti zde zažijí i jiný program než parkour. Např. bojovky, celotáborovou hru na motivy Urban Ninja a jiné sportovní aktivity. Naopak Parkour letní soustředění je určené pro zkušenější parkouristy. Naučí se zde jak správně posilovat i regenerovat a hlavně nové techniky a triky.

Reprezentační závody FIG World Cup 2019 

Tomáš ‘‘Sahir“ Taran, jeden ze zakladatelů Zohiru, se 6. a 7. dubna 2019 zúčastnil závodů svétové série v Parkouru v Cheng-du v Číně a skončil mezi konkurencí z 16 zemí světa na skvélém 7. místě. To je pro Zohir bezesporu super vizitka!

Zdroj: PR článek.