Homepage»Novinky na webu»Pastelové barvy pomohou oživit interiér

Pastelové barvy pomohou oživit interiér

Pondělí 29.července 2019 v 08:53h Přečteno: 2901 x

Bydlení: Pestré a syté barvy v interiéru nejsou vaší parketou, ale bílé stěny na vás působí neúplným dojmem? Pak zkuste světlé pastelové barvy, které zajisté vašemu bydlení prospějí. Díky pastelovým barvám ožije nejeden interiér.

Pastelové barvy můžete buď koupit hotové, nebo přimíchat nějakou vaší oblíbenou barvu do bílé. Výsledkem bude jemný, světlounký odstín, který bude působit něžně. Ať už jde o modrou, růžovou, fialkovou či zelenou. Hezky vypadá i šedá, která se snese s dalšími barvami.

Magazín Hobby radí? Pastelové barvy dokážou velmi citlivě interiér oživit. Nechcete-li nabýt dojmu, že sedíte v cukrárně, zacházejte s nimi opatrně – všeho moc škodí. Stačí vymalovat jednu stěnu a dále doplnit o dekorace či textilie.

Rozumí si s bílou a šedou…

K pastelovým barvám se rozhodně nehodí další syté a tmavé barvy. Rozumět si budou se světle šedou či bílou. V pokoji lze použít jemnou výmalbu v tlumených tónech na jednu stěnu, okraje, kolem oken a zbytek doplnit o závěsy v téže barvě, polštářky, rámečky obrázků apod. Pastelové barvy se velmi dobře kombinují s jednoduchým světlým nábytkem (bílý nebo přírodní dřevo), případně kombinace obojího. Svěží odstíny jsou plné radosti a dobré nálady, působí útulně.

Pastelové barvy v kuchyni

Časopi bydlení radí: Kuchyňské skříňky a poličky slouží mimo úložného prostoru také jako výrazný prvek interiéru. Když sladíte kuchyňské pomůcky a doplňky se stylem kuchyně, můžete je nechat vyniknout – elektrospotřebiče se rovněž nabízejí dnes v roztomilých pastelových barvách a dodají kuchyni správný šmrnc. Aby se barvy mezi sebou příliš netloukly a nevytvářely chaos, vyberte si maximálně dvě barvy, které společně skombinujete.

Pastelové barvy v pokojíčku

Ani v pokojíčku to s barvami příliš nepřehánějte. Zvolte maximálně 3 barvy, které budou k sobě ladit. Světlé pastelové barvy dodávají dětskému pokoji na klidu, veselosti a hravosti. Nemusí jít jen o barevné stěny, ale i nábytek, poličky a další doplňky. Dnešní módní barvy jsou korálová, cukrátková a lízátková, to se dětem bude určitě líbit. Nevíte-li si rady s výběrem barev, vyberte jen jednu oblíbenou a zařiďte pokojíček tón v tónu, to je rovněž velmi žádaná kombinace.

Redakce Bydlení

Zdroj: PR článek.