Homepage»Novinky na webu»Proč (ne)sušit prádlo venku

Proč (ne)sušit prádlo venku

Čtvrtek 12.srpna 2021 v 11:07h Přečteno: 2789 x

Letní měsíce jsou ideální dobou, kdy se vyprané prádlo vytahuje ven a nechává uschnout na slunci. Tato metoda má však i své nevýhody, letní slunce totiž neprokáže dobrou službu každé látce.

Letní sluníčko prádlo vybělí. Veškeré bílé oblečení se tak vyplatí sušit venku, barevné prádlo vám ale rychleji vybledne.

Sušením venku si prádlo udrží svou vůni a čistotu. To ale platí, pokud bydlíte v přírodě. Jestli sušíte prádlo na balkoně ve městě, pověšené prádlo zachytí všechny vnější škodliviny, nečistoty a, absorbuje nepříjemné zápachy z aut nebo průmyslových budov. Oblečení je také lapačem roztočů, bakterií a pylů způsobujících alergie.

V případě, že své prádlo sušíte uvnitř místnosti, vystavujete byt vyšší vlhkosti, což může zapříčinit vznik plísní a v neposlední řadě i zdravotních problémů. Při tomto způsobu tak musíte řešit časté větrání místnosti, nebo pořízení pohlcovače vlhkosti.

Výše uvedené problémy můžete vyřešit pořízením sušičky prádla. Nejen, že vaše prádlo nevybledne, ale díky vyšší teplotě navíc sušení zabije všechny alergeny a bakterie. Ze sušičky budou také nadšení majitelé domácích mazlíčků, kuřáci nebo lidé pracující v zakouřeném či jiném prostředí, kde oblečení zachytává nepříjemné pachy. Během sušení se totiž odstraní zvířecí chlupy, vlasy či zápachy. Kromě toho vám sušička ušetří spoustu času, který byste strávili věšením prádla na šňůru či věšák.

Výběr sušičky však není snadnou záležitostí, doporučujeme vám proto využít odborné rady a recenze. Pokud hledáte spíše obecnější návod s popisem parametrů sušiček, můžete zase vyzkoušet tento návod k výběru nejlepšího modelu sušičky.

Zdroj: Redakce e-pocasi.cz.