Homepage»Novinky na webu»Půjčka mimo banku

Půjčka mimo banku

Středa 23.srpna 2017 v 06:36h Přečteno: 1851 x

Stále více lidí se domnívá, že banky jsou při schvalování úvěrů až příliš přísné. Mezi nejčastější problémy patří nízký příjem žadatele a negativní záznam v registrech dlužníků. Špatnou platební morálkou si zbytečně zavíráme cestu k výhodnější půjčce.

Poté co jste neuspěli v bankovním sektoru můžete vyzkoušet ten nebankovní. Co bychom měli vědět ještě předtím než začneme nějaký nebankovní úvěr vybírat? Připravte se na vyšší poplatky, především na vyšší úrokovou sazbu a RPSN. Při hledání vám mohou pomoci nezávislé srovnávače, kde budete mít všechny nabídky pohromadě. V roce 2016 působilo v České republice více než 50 000 nebankovních subjektů, toto číslo se rapidně snižuje zpřísněním pravidel a nebankovním úvěru. Nyní musí mít každá společnost licenci od ČNB.

Výhody nebankovní půjčky

V první řadě to je doba za kterou můžete peníze získat, rychlá půjčka může být na vašem účtě během několika minut. Samozřejmě za předpokladu, že máte vlastní bankovní konto a splníte veškeré podmínky. Další výhodou je, že na ni dosáhnou i lidé, kteří mají nějaký ten vroubek v registrech dlužníků. Takovému úvěru se říká půjčka bez registru. Mnoho společností uvádí, že do něj nenahlíží, ale opak je pravdu na druhou stranu to neznamená, že bude vaše žádost automaticky zamítnuta.

Předtím než si zažádáte o jakoukoli půjčku důkladně zvažte zda-li se nenajde jiné, lepší řešení. Úvěr je pouze služba, která by měla primárně pomáhat překlenout špatnou finanční situaci. Pokud budete ignorovat splácení a případné výzvy můžete se dostat do dluhové pasti ze které se jen tak nedostanete.

Finanční výpomoc mohou získat jak zaměstnanci tak i maminky na mateřské dovolené nebo dokonce důchodci. Stále více je vyhledávaná půjčka bez doložení příjmu, ta může být poskytnuta jen za určitých podmínek a většinou pouze do 10 000 Kč.

Zdroj: PR článek.