Homepage»Novinky na webu»Renovace podlah

Renovace podlah

Pátek 7.září 2018 v 22:09h Přečteno: 1634 x

Dnes je na trhu firem mnoho nabídek, které nám nabízejí různé služby a to včetně renovace podlah. Nemusí jít jen o klasickou renovaci dřevěné podlahy nebo parket, renovovat se dá i litá podlaha nebo minerální podlaha.

Renovovat jedině s odborníkem

Pokud jsme se rozhodli podlahu renovovat, určitě bychom se do této realizace neměli pouštět sami. Naše neodborné zkušenosti by spíše podlaze mohly uškodit a nám by pak nezbylo nic jiného, než ji kompletně vyměnit.

Odborné firmy nabízejí mnoho služeb, které mají ve svém portfoliu a také dostatek praktických zkušeností. Působením na trhu a kladnými referencemi či hodnocením zákazníků můžeme firmu vybírat. Pokud tedy chceme mít podlahu ve vší dokonalosti a chceme, aby nám vydržela co nejdéle, neváhejme takovou firmu oslovit. Při dohodnutí všech podmínek obou stran může renovace začít.

Renovace minerální podlahy

Máme – li starou podlahu z minerálního materiálu, například ze žuly, a je za ta léta používání zašlá, nemusíme ji hned zakrývat podlahovou krytinou. Můžeme ji rovnou renovovat, aby byla opět jako nová. V případě renovace takovéto podlahy je nejlepším možným řešením kombinace chemického a mechanického čištění a broušení. Po kvalitním vyčištění, dostatečném broušení se může podlaha také vyleštit a navrátit jí tak původní podobu. Je vhodná také impregnace nebo vhodný ochranný nátěr. Díky tomu se tak minerální podlaha stane odolnější.

Renovace dřevěné podlahy

Tato podlaha patří k nejpoužívanějším podlahám v domácnostech a odjakživa patří k těm, které jsou stálicemi na trhu. Mají originální strukturu a jejich přírodní materiál je dokonalou harmonií pro naše spokojené bydlení. Dřevěná podlaha se dá velice dobře zrenovovat a nemusíme tak přistoupit na radikální řešení v podobě výměny celé podlahy.

K takovým realizacím je potřeba moderní a spolehlivé pracovní stroje, které nám napomáhají při práci. Odborníci nám nejdříve musí zhodnotit míru poškození podlahy a následné navrhnou řešení. Dřevěná podlaha se musí dobře vytmelit odpovídajícím tmelem, který vyplní všechny spáry a nerovnosti. Po jeho důkladném zaschnutí se celá podlaha musí vybrousit. Dostane tak nový kabát. Výkonným vysavačem se podlaha vysaje a jako poslední fáze renovace zbývá povrchová úprava, která zahrnuje buď olejování, voskování nebo lakování podlahy.

Renovace lité podlahy

Renovace lité podlahy je potřeba v případě, že je popraskaná nebo mechanicky poškozená. V kombinaci správně zvoleného chemického nebo mechanického čištění je možné vrátit poškozené lité podlaze její dokonalost. Po vyčištění má podlaha otevřené póry, ty se pak musí vyplnit a to kvalitním ochranným nátěrem.

Každá renovace podlahy vyžaduje dokonalost, preciznost a kvalitu provedení. Proto neváhejme oslovit profesionální pracovní tým specializovaných firem.

Zdroj: PR článek.