Homepage»Novinky na webu»Říjen? Ideální doba, abyste si vychutnali perlu Jadranu

Říjen? Ideální doba, abyste si vychutnali perlu Jadranu

Neděle 1.října 2017 v 20:00h Přečteno: 2270 x

Dostali jste na poslední chvíli dovolenou na říjen a přemýšlíte, kam vyrazit? Máme pro vás zajímavý tip – co třeba Dubrovník?

Krása Dubrovníku je až příslovečná. Město s necelými padesáti tisíci obyvateli je zapsáno do seznamu světového dědictví Unesco. Dubrovník vznikl už v 7. století a vzhledem k jeho strategické poloze se o něj v historii doslova přetahovaly všechny regionální mocnosti. Vládli zde Byzanci, Benátčané, Uhrové a Osmani. Vzhledem k bohatství nabytému z čilého námořního obchodu Dubrovník ve středověku dosáhl statusu nezávislosti. Těšil se velké moci a prosperitě, obzvláště v 15. a 16. století, kdy také vznikly některé z nejkrásnějších staveb.

Bohatá historie zde zanechala hlubokou stopu. Dubrovník nemá žádná specificky úžasná místa – on je totiž úžasný celý. Ruku v ruce s tím jde ale nepříjemný problém – až příliš velký zájem ze strany turistů. V letních měsících se zde masový turismus vymyká jakékoli kontrole. Město je doslova v obležení lidí. Pokud se do Dubrovníku v červenci chcete dostat například po dálnici z Bosny, počítejte až s dvanáctihodinovým čekáním na hranicích.

Velká šance pro dovolenkáře se tedy nabízí právě v říjnu. Sezóna končí, město se vyprazdňuje, ale stále je šance zastihnout zde slunné počasí. Teplota může vystoupit na příjemných 25°C. A při hledání ubytování v Chorvatsku last minute můžete narazit na hezké apartmány v Dubrovníku za skvělé ceny.

Využijte skvělé šance užít si nejkrásnější zákoutí Dubrovníku bez nutnosti tlačit se v davu turistů. Navštivte katedrálu Nanebevzetí Panny Marie, velkou Onofriovu kašnu, Rolandův sloup a Chrám svatého Blažeje. Vyrazte na Stradun za časného rána, kdy bude celý bulvár i s půvabnou zvonicí jen váš. Pořídíte zde fotografie, které vám budou všichni závidět.

Stačí vyřešit transport a najít ubytování v Chorvatsku podle vašich představ – a můžete se začít těšit na nezapomenutelnou dovolenou.

Zdroj: PR článek.