Homepage»Novinky na webu»S kompasem kolem světa

S kompasem kolem světa

Středa 25.dubna 2018 v 07:00h Přečteno: 1334 x

Už jste se, vážení internetoví čtenáři, seznámili s cestovatelským webem www.skompasem.cz?

Pokud ne, máte nejvyšší čas. Léto je tu, a nějaká ta inspirace k dovoleným, letnímu putování, toulkám v přírodě a podobně – to se přece před každou cestou hodí, no ne?

A nyní tedy k webu konkrétně. Co všechno zde můžete najít? Jsou tu uveřejněny stovky cestopisných článků (především články našich čtenářů), najdete zajímavosti z celého světa a jako bonus fotogalerii, ve které je dnes už kolem dvou tisíc zdařilých fotografií.

Web je rozčleněn do několika rubrik; například rubrika Cestování je rozdělena na tyto kategorie:

  • Cestopisy – abyste měli dobrý přehled, jsou všechny cestovatelské články seřazeny podle jednotlivých světadílů.
  • Cesta kolem světa Petra Daubnera – tento učitel zeměpisu a dějepisu čas od času podlehne volání dálek a změní se v cestovatele. O své příběhy i zkušenosti se s námi vždy rád podělí – dozvíte se třeba jak chutná krokodýlí maso, ale také mnoho praktických informací, které vám mohou být nápomocny zase při vašich cestách. Petr Daubner napsal pro web už téměř 900 článků, a to z různých končin světa.
  • Zajímavosti – vyberete si geografickou oblast, o kterou máte zájem a dovíte se různé novinky, světové zeměpisné rekordy, něco o slavných osobnostech – zkrátka informace a zajímavosti všeho druhu.
  • Deníky z cest – do svých deníků vás nechají nahlédnout stálí dopisovatelé Petr Daubner, Matěj Kubíček a Theodor Fiala; i vy se k nim můžete přidat.

V rubrice Statistiky se dovíte zajímavé statistické informace rovněž v celosvětovém měřítku.

https://pixabay.com/cs/polyn%C3%A9sie-francouzsk%C3%A1-polyn%C3%A9sie-3021072/

A pak je tu něco, co byste na cestovatelském webu nečekali – jsou to dvě online učebnice, a to zeměpisu a dějepisu. Takže s každou zemí, kterou chcete navštívit, se můžete předem dobře seznámit, anebo vaše děti je mohou použít ke studiu uvedených předmětů – a tímto způsobem je to bude určitě bavit!

Na webu www.skompasem.cz se nachází i cestovatelský žebříček našich dopisovatelů. Pokud se rozhodnete zaslat nám své články či fotografie z dovolených, anebo z výprav do cizích zemí - ale i z toulání po naší krásné vlasti, můžete tím potěšit další příznivce s cestovatelskou duší, ale hlavně žebříček vybere nejaktivnější dopisovatele, a ti budou odměněni dárkem.

Tak už na nic nečekejte, zkuste nahlédnout do těchto webových stránek a těšíme se, že i vy rozšíříte naše cestovatelské řady.

Zdroj: PR článek.