Homepage»Novinky na webu»Tip na dlouhé (pod)zimní večery: Vyrobte si svou webstránku

Tip na dlouhé (pod)zimní večery: Vyrobte si svou webstránku

Úterý 23.října 2018 v 18:15h Přečteno: 2163 x

Pokud jste přemýšleli nad tím, vytvořit si svůj web, možná právě sychravé podzimní počasí a dlouhé tmavé večery jsou správným časem. Prezentujte své koníčky, založte si blog nebo jen tak vnikněte do tvorby webstránek. Dávno pryč jsou časy, kdy vytvořit i jednoduchou stránku vyžadovalo umět „tajemné“ věci jako HTML, CSS, JavaScript, apod. V dnešní době si jednoduchý web doslova naklikáte a napíšete do něj obsah jako v textovém editoru. Možností jak začít, je několik. Vybrali jsme pro Vás dva příklady.

Webnode – vlastní web do několika minut

Jednou z možností je služba Webnode. Vhodná zejména pro ty, kteří nemají s tvorbou webstránek žádné zkušenosti nebo jen minimální. Do několika minut si snadno vytvoříte webové stránky. Osobní či firemní web i jednoduchý e-shop. Stránky budou plně responzivní, tedy dobře čitelné i na mobilu a tabletu v různých rozlišeních. Vytvořte si účet na Webnode a ponořte se do vytváření webu, například o svých zájmech nebo vlastní fotogalerie. Vyberte si z atraktivních šablon a pusťte se do toho.

Mocný WordPress pro web na profi úrovni

Možná jste někde slyšeli pojem WordPress. Jedná se o redakční systém, resp. CMS (Content Management System) systém pro tvorbu webu. Zvládnutí je náročnější než u Webnode, nabízí však mnohem větší možnosti. Web tvoříte tak, že v administračním rozhraní vkládáte obsah webu pomocí jednotlivých stránek, menu a dalších prvků stránek. Využít lze pluginy pro přidání funkcí na web a pokročilejší uživatelé ocení přímou editaci HTML, CSS a dalších souborů.

Na výběr jsou stovky responzivních šablon zdarma a s WordPressem vytvoříte i web na profi úrovni. Se znalostí WordPressu se časem můžete dostat k možnostem výdělku tvorbou webu na pokročilé úrovni. Je jedním z nejpoužívanějších CMS na světě díky jednoduchosti a zároveň obrovskými možnostmi.

Dejte své stránky na Internet

Aby Váš web byl vidět na Internetu, potřebujete tzv. hosting a doménu. Obojí lze mít do několika stokorun a zvládne to zařídit běžný uživatel.

Zdroj: PR článek.