Homepage»Novinky na webu»Trvalá závlaha pro větší výnosy i úsporu vody – jak na to?

Trvalá závlaha pro větší výnosy i úsporu vody – jak na to?

Neděle 9.června 2019 v 06:45h Přečteno: 1689 x

Všude se dočítáme o dopadech sucha na naše životy. Jak si zajistit, aby si naše květiny, plodiny a ovocné stromy udržely vláhu i potřebné živiny mnohem déle? Jak to řeší profesionální zahradníci?

Úspora vody na prvním místě!

Další výzkumy potvrdily, že v naší zemi bude stále méně vody. To má za následek nedostatek vody nebo omezení zavlažování. Vývoj v oblasti ekologických produktů umožnil vznik přípravku Trvalá závlaha, který po smíchání s půdou váže vodu a živiny v kořenovém systému rostlin. Výsledek? Významná úspora vody! Docílíte vyšší a efektivnější produkce při mnohem nižších nárocích na zavlažování.

Co na to rostliny?

Přejete si, aby vaše rostliny spotřebovaly maximum hnojiva, které jim poskytujete? Bohužel mnohdy dochází k odplavení hnojiva do spodních vod, a rostlina je nemá možnost využít. Díky přípravku Trvalá závlaha dojde k zachycení používaných živin obsažených v hnojivech, a tím se maximálně zvýší efektivita jeho využívání.

Nemusíte plýtvat drahými hnojivy, když již profesionální pěstitelé, ovocnáři, vinaři, průmysloví zahradníci či údržbáři travnatých a golfových povrchů používají toto chytré a ekologické řešení.

Jak to funguje?

Tento ekologický přípravek má podobu krystalků, které se smíchají s půdou. Při kontaktu s vodou pak krystalky zvětší svůj objem a stanou se z nich gelové částice, které jsou schopny zadržet vodu a v ní rozpuštěná hnojiva a živiny, které rostliny potřebují ke zdravému růstu.

Dochází tak ke snížení potřeby zavlažovat – a to až o polovinu, ale také k úspoře za hnojiva, k vyšším výnosům, větší odolnosti plodin vůči přesazování, a také k mnohem vyšší klíčivosti semen.

Přípravek, který zajišťuje rostlinám trvalou závlahu, je vhodný pro drobné i velké pěstitele, vinaře a ovocnáře, kteří si přejí efektivně hospodařit s náklady na pěstování rostlin. Úspěchy produkt slaví nejen mezi velkopěstiteli, ale používají jej i průmyslová zahradnictví a údržbáři travnatých povrchů.

A co vy? Jak hospodaříte s vodou?

Zdroj: PR článek.