Homepage»Novinky na webu»Vyplatí se sušit prádlo venku?

Vyplatí se sušit prádlo venku?

Sobota 2.června 2018 v 09:00h Přečteno: 15604 x

Sušíte prádlo venku, uvnitř nebo používáte sušičku? Velké rodiny určitě problém s obrovským počtem prádla a jeho následným sušením znají. Co je nejvýhodnější a kdy se oplatí sušit venku?

Patříte mezi lidi, kteří suší prádlo uvnitř? V tom případe pozorně čtěte! Zvyk sušit prádlo v interiéru muže představovat vážné zdravotní riziko, hlavně pro osoby s astmatickým problémem nebo oslabením imunitním systémem.  Co se stane když prádlo schne ve vaším bytě? Vlhkost vzduchu se zvýší až o 30 procent a začnou se v tomhle prostředí tvořit houby, které následně inhalujeme. Tyto houby jsou velmi škodlivé pro zdraví člověka a způsobují mu zdravotní potíže.

Sušení prádla

Sušení prádla venku je ideální, pokud je ideální i počasí. Mělo by být krásné slunečné počasí s nízkou vlhkostí, aby prádlo tuto vlhkost nenasakovalo. Slunce však s dlouhodobého hlediska může být nepřítel. Jeho luče způsobují, že vaše oblečení vybledne a taktéž materiál postupně zeslabuje až se nakonec opotřebuje.

Posledním způsobem, jako můžete prádlo rychle, snadně a efektivně vysušit je sušička prádla. Nemusíte se zdržovat žádným věšením na šňůru, nebo věšák. V bytě se vám taktéž nebude hromadit žádná vlhkost což jistě ocení vaše zdraví i nábytek. Třeba si však dát pozor při výběrů kvalitní a správné sušičky. Často se stává, že lide si koupí novou sušičku a po pár měsících zjistí, že její provoz je drahý, výkon nedostačující, příliš hlučná nebo se rychle pokazí.

Když vybíráme sušičku, třeba zohlednit základní parametry. Energetickou třídu, která vám zaručí, že provoz bude levný a vy tak ušetříte náklady na energiích. Nejúspornější jsou označení písmenem A. Třída A se ještě třídí na A+, A++, A+++. Dalším důležitým parametrem je kapacita, která se pohybuje od sedmi do devíti kilogramu. Záleží na objemu prádla, které budete sušit a podle toho zvolit správnou velikost. Hlučnost je důležitý parametr a zabezpečí vám nerušené ticho a klid ve vaši domácnosti. Běžná hranice se pohybuje kolem 65 decibelu a vyšší čísla nedoporučujeme.

Pračka a sušička

Funkce, programy, moderní ovládaní… Trh nabízí velké množství sušiček od těch klasických až po ty nejmodernější. Jak si však z takého obrovského množství druhu a značek vybrat? Skvělou správou je že na internetu existuje hodně recenzí sušiček prádla a testů sušiček, která vám pomůžou vybrat si tu nejlepší volbu pro vás. Při následném sušení prádla uvnitř myslete na svoje zdraví a při sušení venku na svoje oblečení. 

Zdroj: PR článek.