Homepage»Novinky na webu»Ženy jsou kreativní, ale jak zabavit děti během cestování?

Ženy jsou kreativní, ale jak zabavit děti během cestování?

Čtvrtek 25.dubna 2019 v 20:53h Přečteno: 1668 x

Ženy, léto je tady a k němu patří i výlety, dovolená a nutnost cestovat z jednoho místa na druhé. Ať už někde k vodě, do přírody, na návštěvu k babičce. Někdy je cesta krátká, ale jindy a zvlášť pro děti – velmi zdlouhavá. Proto je dobré mít v záloze připravené hry, kterými se děti zabaví, a cesta jim uteče rychleji. 

I moderní ženy radí vzít na cestu Pexeso

Pexeso se hodí spíš pro cestování vlakem anebo menší pexeso, kde bude maximum obrázků do páru. Buď lze koupit přímo cestovní pexeso, které je v krabičce s průstřihy na vložení obrázků a je zhotoveno z tvrdého kartonu anebo vyberte několik kartiček z běžného pexesa a vložte do krabičky, která rovnou poslouží i jako hrací plocha.

Dětské karty doporučuje web žena

Na cestu sebou můžete přibrat i dětské karty. Ideální je na dlouhou cestu zásobit se větším počtem her. Nebojte se, kufr sebou jen na hry brát nemusíte. Karty tolik místa nezaberou a některé hry vyžadují pouze logické uvažování a postřeh.

Kvízy

Kvízy jsou dobré na procvičování vědomostí a přemýšlení. Díky nim rozšiřujete svým dětem obzory a i vy se můžete procvičit z oblasti kultury, techniky, zeměpisu, historie či vědy.

Nejvhodnější pro ženy je vytvářet dětské příběhy

Jeden začne a druhý pokračuje. Můžete tak společně vymýšlet nejrůznější příběhy. Pohádky, detektivky, různé záplatky.

Slovní fotbal

Na slovní fotbal sebou balón vozit nemusíte. Jde vůbec o nejznámější a velmi oblíbenou hru. Jeden vysloví slovo a druhý musí vymyslet nové na končící dvě písmena – pro malé děti stačí slovo na poslední písmenko ve slově, aby to bylo pro ně snadnější.

Najdi co je na obrázku

Než vyrazíte na cesty, vytiskněte si papír, kde budou na obrázku zvířátka, domy, dopravní značky, stromy, plot, nebe, sluníčko, cyklista, motorka a dítě bude mít za úkol obrázky odškrtávat pokaždé, když nějaký uvidí během cesty. Za každý odškrtnutý obrázek dítě něčím odměňte. Totéž můžete dělat s barvami – LOVEC BAREV. Vytisknout různě barevné autíčka a dítě pokaždé, když uvidí takto zbarvené auto, si obrázek odškrtne

Zdroj: PR článek.