Homepage»Novinky na webu»Znáte Satinské vodopády pod Lysou horou?

Znáte Satinské vodopády pod Lysou horou?

Středa 22.listopadu 2017 v 10:00h Přečteno: 3044 x

V poslední době se výletování stalo oblíbené. Lidé chtějí sbírat zážitky, pokud mají víkend volný. Pokud i vy máte příští víkend volný, měli byste si udělat výlet třeba do takových Beskyd. Beskydy jsou čím dál více oblíbené, denně zde potkáte desítky i stovky turistů. Jedná se o přírodní oblast, která je krásná během každého ročního období. Nejčastěji se zde lidé sejdou na vrcholku Lysé hory, odkud sledují měnící se přírodu, která je doslova dech beroucí.

Jestliže budete v Beskydech trávit více času, měli byste vystoupat na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd, jímž je Lysá hora, ale taky byste měli poznat krásu zdejší přírody i z jiného úhlu, třeba z údolí. V údolí Satina, které se nachází pod Lysou horou, totiž najdete vodopády, které svou krásou berou dech.

Pravý poklad Beskyd

Pokud se řeknou Beskydy, všem lidem se vybaví Lysá hora, což je pochopitelné. Jedná se o turisticky nejvyhledávanější místo v Beskydech. Ovšem tím pravým pokladem Beskyd jsou Satinské vodopády, které se nachází těsně pod Lysou horou. Že jste o nich ještě neslyšeli? Není se čemu divit. Nejsou tak velké, jako samotná Lysá hora. Jsou navíc ukryté, a to konkrétně v hluboké skalní soutěsce, kterou najdete u horského potoka Satiny.

Místo, které je propojeno s ubytováním

Toto místo rozhodně neminete, pokud se ubytujete v rekreačním centru Sepetná. Toto rekreační centrum se nachází pod Lysou horou, tudíž se odtud skvěle dostanete i na vrchol tohoto nejvyššího bodu Beskyd, ale taky se odtud dostanete žlutou medvědí stezkou právě až k tomuto krásnému přírodnímu úkazu v údolí Satiny.

Když už jsme byli u toho ubytování, rekreační centrum Sepetná v sobě nese různé možnosti ubytování – hotel, chaty, ale samozřejmě i penzion. Kromě toho vám toto rekreační centrum nabízí volnočasové aktivity nebo se zde dobře najíte. 

Zdroj: PR článek.