Homepage»Silné bouřky»Na Zlínsku řádila bouřka, u Luhačovic padaly stromy

Na Zlínsku řádila bouřka, u Luhačovic padaly stromy

Neděle 23.července 2017 v 08:01h Přečteno: 8963 x

Bouřka doprovázená krupobitím a přívalovým deštěm způsobila nemalé komplikace občanům v okolí Pozlovic na Zlínsku. Na ČHMÚ srážkoměrné stanici Horní Lhota napršelo během 1 hodiny zhruba 58mm. O pár kilometrů dál to bylo až 79,7mm.

V oblasti Pozlovic, Dolní Lhota a okolí se vyskytlo krupobití o velikosti i kolem 2 až 3cm. Nejvíce krup z bouřky spadlo poblíž Luhačovické přehrady, kde se vytvořil kolem cesty nános krup i o velikosti 30 až 35cm. Kromě krup bylo nutné odstraňovat i popadané stromy, čistit ucpané propustky nebo čerpat zaplavené sklepy.

Vůbec nejhorší byla situace v místním kempu, kterým se voda prohnala. V době průtrže zde byly ve stanech ubytovány desítky lidí a zasahující jednotky zde musely odklánět přitékající vodu a pomáhat zasaženým občanům s řešením komplikací. Žádné zranění však naštěstí nebylo zjištěno.

V oblasti Sehradice došlo i k výpadku elektrické energie zhruba na 5 hodin.

Další nemalé obtíže způsobila voda na kruhovém objezdu ve směru na Vizovice, kde byla část vozovky zaplavena kamením. Zde byl na pokyn velitele zásahu nasazen také smykový nakladač ze stanice Zlín a další kolový bagr, kvůli vyčištění vozovky a ucpaného příkopu.

Zdroj: HZS Zlínského kraje, ČHMÚ.