Homepage»Upozornění»Pozor na mrznoucí déšť, bude se vytvářet ledovka

Pozor na mrznoucí déšť, bude se vytvářet ledovka

Úterý 15.listopadu 2016 v 16:52h Přečteno: 2102 x

Ze západní do střední Evropy postupuje okludující frontální systém a odpoledne začne ovlivňovat počasí u nás.

Dnes (v úterý) očekává ČHMÚ od severozápadu postupně déšť nebo déšť se sněhem, místy mrznoucí s tvorbou ledovky. Na Moravě a ve Slezsku může zpočátku i sněžit a bude se místy tvořit nová sněhová pokrývka.

Od jihozápadu se začne během večera a noci na středu zvolna oteplovat, tvorba ledovky bude na většině území Čech ustávat.

Mrznoucí déšť s tvorbou ledovky místy očekáváme v noci na středu a ve středu ráno zejména v severovýchodní polovině území. Na východě území může tvorba ledovky pokračovat až do středečních odpoledních hodin.

Meteorologické upozornění od ČHMÚ

Pozor na mrznoucí déšť

  • Lokálně se při mrznoucím dešti očekává tvorba ledovky. Komunikace budou místy kluzké, řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám.
  • Při silné ledovce hrozí nebezpečí četných úrazů a vysoké nehodovosti.
  • V případě jízdy autem sledovat dopravní zpravodajství a jezdit mimořádně opatrně. Počítat s výrazným prodloužením doby jízdy.
  • Při déletrvajícím dešti v důsledku tvorby ledovky na stromech, stožárech, drátech elektrického vedení a dalších předmětech nebezpečí padajících větví nebo lámání stromů, pravděpodobné výpadky v dodávce elektřiny, problémy v energetice apod.
Zdroj: ČHMÚ.